Meggyes-joghurtos fagylalt

2014-07-13

sponsored links

Teljesen extázisban vagyok, mert az újonnan vett fagylaltgépem olyan fagyit csinált, hogy ihajjj! :) Már kipróbáltam egyszer, de persze, hogy nem tartottam be az utasítást, miszerint használat elõtt 24 órát tartsuk a fagyasztóban... De mielõtt elkeseredtem volna, mondtam, no majd benne hagyom. És lõn. Tökéletes állagú, tökéletes ízû fagylalt. Most már, hogy meggyes vagy meggyízû, azt döntse el mindenki magának: a lényeg, hogy éppen itt van a hûtõben a legyümölcscukrozott meggyem, és úgy gondoltam, hogy csak a szörpöt használom fel a fagyihoz. Meggyszemeket evéskor tettünk rá. Isteni volt. És mivel minden a hûtõben volt, illetve gyorsan dolgoztam az alapanyagokkal, miután összekevertem õket, mehettek is a fagyigépbe, különben várni kellett volna, hogy a massza jól lehûljön. Így kb. félóra alatt már kanalazhattuk is. :)

Meggyes-joghurtos fagylalt

Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg 10%-os görög joghurt, 1 dl édesített meggyszörp, 2 dl habtejszín, 2 evõkanál fruktóz, 1 csipetnyi só, (gyümölcs)cukrozott meggy.

Elkészítése: A joghurthoz hozzáadjuk a sót, illetve apránként a szörpöt, és jól elkavarjuk. A habtejszínt keményre verjük a fruktózzal, majd óvatosan beleforgatjuk a gyümölcsös joghurtba. A masszát fagylaltgépbe öntjük és 20-25 perc alatt a géppel kikevertetjük. Tetszés szerinti állagnál a gépet megállítjuk. Tálaláskor meggyszemeket is adunk a fagyi mellé.

Megjegyzés: Ha úgy szeretnénk, turmixolt meggyet is tehetünk a joghurtba szörp helyett.








Folytats a blogon ... edithreceptjei.blogspot.com/2014/07/m...

sponsored links

Keres?s