Meggyes huszárcsók

2014-01-08

sponsored links

Karácsonyra készítettem,  ezeket a meggyes huszárcsókokat. Közkedvelt, finom,, száraz sütemény. Fogyott is,  fõleg a fiúknak ízlett nagyon.
Hozzávalók:
Hozzávalók: 350 g liszt, 150 g cukor, 200 g zsír vagy margarin, 1 tojás és kettõnek a sárgája, 1 rum eszenc, fél tasak sütõpor. Még 2 tojásfehér, 200 g darált dió, 400 g meggybefõtt.
A cukrot elkavarjuk a tojásokkal, majd hozzáadjuk a lisztben elmorzsolt, fagyos zsírt vagy margarint, aztán az eszencet meg a sütõport. Jól összegyúrjuk, majd 30 percet jégszekrényben pihentetjük.
Tésztánkat ujjnyi vastagságúra sodorjuk, egyenlõ darabkákra vágjuk, majd kis gömböket formálunk.



Ezeket a gömböket tojásfehérjébe mártjuk, majd mindegyiket dióba forgatjuk.


Mindegyik gömb közepébe egy kimagolt meggyet teszünk.
Megjegyzés:
-ha van otthon friss disznózsírunk, inkább azt használjuk margarin helyett, mert hamarabb megpuhulnak a kekszecskéink.
-a gömböcskék cseresznye nagyságúak legyenek, vagy még kisebbek
-a tojásfehérjéket nem kell teljesen felverni, csak éppen a villával megmozgassuk
Sütõpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, lassú tûznél sütjük.
.



Folytats a blogon ... juciakonyhafonok.blogspot.com/2014/01...

sponsored links

Keres?s