Meggyes- gesztenyés sütemény

2014-02-16

sponsored links

11.jpg

Valami gyors desszertet szerettem volna összeütni, mert szorított az idõ. Kihúztam a fagyasztó fiókját és megakadt a szemem a két csomag gesztenyén.

Na, ez jó lesz tölteléknek, és kiemeltem õket onnan. Felolvasztottam (összesen fél kg) és elkevertem 10 dkg porcukorral, 1 rumaromával és annyi meggybefõtt-lével, ami kenhetõ masszává tette. 

Kész a krém!

Tejfölös piskóta:

4 tojás

5 púpozott evõkanál liszt

4 evõkanál cukor

3 evõkanál olaj

1 evõkanál kakaópor

1 sütõpor

1 dl tejföl.

A tojásokat ketté választottam. Fehérjét csipetnyi sóval felvertem. A sárgáját a cukorral alaposan kikevertem, belecsurgattam az olajat és a tejfölt.

Végül a sütõporos liszt és a kakaó is belekerült.A fehérjét óvatosan beledolgoztam.

Sütõpapírral bélelt tepsiben sütöttem 15 percig 160 °C-on.

Mikor kihûlt, kétfelé vágtam. Az alsó lapra kentem a krémet és rászórtam némi meggybefõttet.

DSC_1083.JPG

Rákerült a lap másik fele, a maradék krémmel és némi reszelt csokival megkoronázva.

A gesztenyétõl elég tartalmas, de ez tipikus téli eledel.

DSC_1089.JPG

Csomagoltam a Debrecenbe induló  egyetemista fiamnak és a rá ott váró barátnõjének,Reninek.

Akirõl kiderült:nem szereti a meggyet. Na, tessék! Hogy lehet nem szeretni?

Ezek a mai fiatalok :)

Megosztom Megosztom Megosztom Megosztom Megosztom Megosztom


Folytats a blogon ... mikormennyi.blog.hu/2014/02/16/meggye...

sponsored links

Keres?s