MEGGYES/amaréna/-CSOKIS KELT KALÁCS

2014-01-11

sponsored links

Meggyes-csokis kelt kalács
Elkészült Juci virtuális bulijára a süteményem. Elsõ blogszületésnapján mi együtt ünnepelünk vele.

Elérkezett az idõ, hogy  felhasználásra kerüljön a nyáron elkészített amaréna meggy.
A Ráma sütiskönyvben láttam kinézetre hasonló kalácsot. De én már ragaszkodom a nekem már bevált  kelt kalács receptemre. Amióta rátaláltam, mindig ezt használom.

Hozzávalók:

30 dkg liszt
2 dkg élesztõ 
1,25 tej
1,5 ek. kristálycukor
1 tojás sárgája
2 dkg vaj
csipet só

1 csapott ek. kakaópor
6dkg tortabevonó csoki

Az élesztõt  langyos-cukros tejben felfuttatom.
A többi hozzávalókkal sima kelt tésztát készítek.
Kettévettem, az egyikhez hozzáadtam még 1 csapott ek. kakaóport.
Meleg helyen a duplájára kelesztettem.
Mind a két kelt tésztát téglalap alakúra kinyújtottam. Egymásra tettem, megszórtam a meggyel.
Mind a két hosszabbik oldalán, egymással szembe feltekertem.
Sütõpapíros tepsibe raktam, kelesztettem ismét. Lekentem tojással, és 180 fokos gázsütõben 15-20 perc alatt megsütöttem.
Amikor kihûlt csokoládéval bevontam.
A csokit széttördeltem és vízgõz felett felolvasztottam egy pici olajjal.

Beraktam a hûtõbe, hogy megdermedjen a csokoládé a kalácson.

Itt még nincs felszeletelve.

Meleg vízbe mártott, letörölt késsel felszeleteltem.

Felszeletelve.

Szeletelt kalács.
Jó étvágyat!

Folytats a blogon ... piroskonyha.blogspot.com/2014/01/megg...

sponsored links

Keres?s