Meggy chutney

2014-08-06

sponsored links

A mĂșltkori szilva chutneynak nagy sikere volt oly annyira, hogy pĂĄr ĂŒveggel el is tettĂŒnk tĂ©lire. A zöldsĂ©gesnĂ©l hihetetlen mĂłdon mĂ©g mindig van meggy Ă©s arra gondoltam, hogy a meggyes vĂĄltozatĂĄt sem hagyom ki az idĂ©n. MĂ©g a barackosra pĂĄlyĂĄzom, de szerintem mĂĄr csak az Ă”szi jöhet majd szĂłba, a sĂĄrga mĂĄr leĂ©rt. LegalĂĄbbis amit a legutĂłbb vettem, hĂĄĂĄĂĄt elĂ©ggĂ© Ă­zetlen volt.




Meggy chutney
HozzĂĄvalĂłk:
70 dkg meggy
2 vöröshagyma
2 ek. cukor
2 ek. balzsamecet
1 kk. fahéj
1 kk. Ôrölt szegfûszeg
1 kk. Ôrölt szegfûbors
2 kisebb egész csillagånizs
sĂł, bors

Elkészítés:
A meggyet magozzuk ki, tegyĂŒk egy fazĂ©kba, majd lassĂș tĂ»zön a cukor hozzĂĄadĂĄsĂĄval kezdjĂŒk el fĂ”zni. A vöröshagymĂĄt pucoljuk meg, vĂĄgjuk kettĂ© Ă©s Ă­gy szeleteljĂŒk vĂ©konyra. Adjuk ezt is a meggyhez, majd a fĂ»szereket Ă©s kb. 30-40 perc alatt fĂ”zzĂŒk sĂ»rĂ»re.
ÍzlĂ©s szerint mehet több cukor is bele (Ă©n savanykĂĄsan szeretem), illetve balzsam ecet helyett hasznĂĄlhatunk vörösbor ecetet is.


Folytatás a blogon ... koskacukor.blogspot.com/2014/08/meggy...

sponsored links

Keres?s