Medvehagymás pogácsa

2014-04-17

sponsored links




Bõvült a pogácsa címszó a blogon. Többször sütöttem már , fõleg kemencében, de lejegyezni most van idõm. Kertbõl szedett friss medvehagymával készült. Az utolsó szálak ezek, már virítanak jócskán.
Az alap a kedvenc pogácsa receptem, most több zsírral, hogy ropogósabb legyen sülés után.

Hozzávalók:
50 dkg liszt
15 dkg margarin
2 nagy kanál zsír
1 csapott evõkanál só
csipet cukor
1 dl tej
3 dkg élesztõ
1 kis doboz tejföl
1 egész tojás
továbbá:
1 csokor medvehagyma
2 dkg olvasztott vaj
1 tojás a tetejére





Elkészítés:

A tejben a kevés cukorral az élesztõt felfuttatjuk. Addig a lisztet a zsiradékot a sót elmorzsoljuk. A megkelt élesztõvel és a többi hozzávalóval lágy tésztát állítunk össze. Nem kell dagasztani, csak lazán összeállítani. Letakarva pihentetjük 20 percet. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd megkenjük az olvasztott vajjal, és az apróra vágott medvehagymával. Feltekerjük, mint a bejglit, két oldalról egymásra hajtjuk a végeket. Újabb 20 perc pihentetés következik.
- Gabi barátnõmmel a legutóbbi kemencés pogácsa sütésnél felfedeztük, hogy ebben a fázisban a hûtõben pihentetés igencsak jót tesz a tésztának. Történt ugyanis, hogy az eltervezett sütési idõre nem volt kész a kemence, így a pogácsa tészta pihenni kényszerült a hûtõben. -
Ezután ujjnyi vastagra nyújtjuk a tésztát, közepes méretû pogácsa szaggatóval korongokat szúrunk ki, tepsire sorakoztatjuk, tojással lekenjük, szezámmaggal, sajttal szórjuk. Ismét pihentetjük legalább 20-30 percet. 
Elõmelegített, forró sütõben sütjük. 










Folytats a blogon ... babette-babettefz.blogspot.com/2014/0...

sponsored links

Keres?s