Medvehagymás paraszt rakott krumpli

2014-04-04

sponsored links

Medvehagymás paraszt rakott krumpli

Ma, hogy kiengedtek a klinikáról fõztem (sütöttem) magamnak egy rakott krumplit. Miután még a medvehagyma korszaka van, s nem egy hagyományos ételt akartam elkészíteni, ezt találtam ki.

 Hozzávalók:
  • 1csokor medvehagyma
  • 10 db nagyobb burgonya
  • 4 db tojás
  • 15 dkg csípõs parasztkolbász
  • 2 db paprika
  • 1 db kápia paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 vödör (85 dkg tejföl)
  • 2 db tojás
  • õrölt fekete bors
  • õrölt piros paprika 
  • 2 ek vaj
  • 10 dkg trapista sajt
  • 1 tk prézli 
  • vaj
  • napraforgó olaj
  • 1/2 dl tej
  • petrezselyem
  • chiliszósz
Elkészítés:

A krumplikat és a tojásokat megfõzöm, majd megpucolom. Egy serpenyõt bekenek vajjal, rákarikázom a krumplit, majd erre a a szeletelt tojások felét, újabb krumpli karikák, majd megint kolbász. Közben fûszerezek. Jöhetnek az aprított medvehagymák, majd az újabb rétegek, végül a paprika és a paradicsom.. Meglocsolom olajjal, fûszerezek.

A serpenyõt beteszem a 180 C fokra elõmelegített sütõbe. Közben lereszelem a sajtot.

30 perc elteltével kiveszem a serpenyõt, a krumplikra rászórom a sajtot, visszateszem a sütõbe.

A kertben szedek petrezselymet, összevágom.

10 perc után átváltok grillfokozatra (200 C fok), s további 10 percig pirítom. Amikor már szép pirosas barna, rászórom a petrezselymet.

Tálaláskor szedek a tányérra egy szelet rakott krumplit, locsolok rá chiliszószt.











Folytats a blogon ... eshobbychef.blogspot.com/2014/04/medv...

sponsored links

Keres?s