Medvehagymás lángos

2014-04-06

sponsored links


 Mi sem esik jobban vasárnap reggel, mint egy ínycsiklandozó, tartalmas lángos. De nem a hagyományos módon, hanem a medvehagyma szezon kellõs közepén egy kis medvehagymával megspékelve. Készítsétek el ezt a szezonális kedvencet.


Elkészítési idõ: Kb. 30 perc kelesztés + 15 perc sütés
Hozzávalók 6 db lángoshoz:

50 dkg liszt
4 dl langyos víz
1/2 csomag élesztõ
1 ek. cukor
1 tk. só
3 ek. felaprított medvehagyma
olaj vagy zsír a sütéshez 

  • A lisztet egy tálba öntjük, majd hozzáadjuk a sót, cukrot és a felaprított medvehagymát. 
  • Az élesztõt egy csipet cukorral langyos vízben felfuttatjuk. 
  • Majd sima, de nem híg tésztát keverünk a fentiekbõl. Letakarjuk a tálat a lángos alapunkkal és 30 percig kelesztjük. 
  • Olajozott felületre öntjük a tésztát és olajos kézzel 6 egyenlõ részre osztjuk. Majd néhány percig pihentetjük. 
  • Bõ, forró olajban vagy zsírban mindkét oldalát egy-egy percig aranybarnára sütjük. 
  • Krémes tejföllel tálaljuk. 

Ennél jobban nem is indulhat a reggel :-)


 
Gasztroblog Boldog Kuktától Csipetnyi vidéki virtus, derûvel fûszerezve!

Folytats a blogon ... boldogkukta.blogspot.com/2014/04/medv...

sponsored links

Keres?s