Medvehagymás kalácsvirág

2014-03-05

sponsored links

Medvehagymás

Szegény medvehagyma. Mióta rákapott a városi sáskahad, évrõl-évre mind nagyobb rettegéssel készül a tavaszi megújulásra. Nem csoda. Már vannak az országnak olyan erdei, ahol néhány év alatt a rendszeres tarolásos begyûjtés következtében az eltûnés határáig visszaszorult õshonos állománya. Olvastam valahol, hogy a védetté nyilvánítását is fontalgatják hazánkban, csak hogy megvédjék a teljes kipusztulástól. Nem vagyok szakértõ, nem foglalok állást az ügyben. De együtt érzek szegénnyel, ezért óvatos duhajként, csak 1-1 csokorral használok hetente.
Értek én a szóból.
Zöld vagyok, mint az LMP.

Idén szokatlanul korán, már február végén megjelentek a piacon a medvehagyma árusok. Nagy örömömre, sikerült egy igen erõs aromájú, friss csokorhoz jutnom. Nem mindig vagyok ilyen szerencsés. Van, hogy napok óta “vázában” tengõdõ, vagy elöregedett leveleket sóznak rám. Ezeknek a jó íze már csak emlék, zöldjük felesleges ballaszt az ételben.
Legyünk résen, ha medvehagymázni megyünk a kofák erdejébe!
A levélke frissessége, gyengesége abban nyilvánul meg, hogy rendkívül erõs az illata, nem láthatóak rajta sárgulás és ...


Folytats a blogon ... www.boldogbrios.hu/medvehagymas-kalac...

sponsored links

Keres?s