Medvehagymakrém és hagymaleves medvehagymával

2014-04-08

sponsored links

Nemrég láttam Teller-cook blogján a medvehagymát, hogy õrizhetjük meg hosszabb ideig és gondoltam, hogy ezt nekem is el kell készítenem, mert így sok mindenhez fel tudom használni.Én kevesebb olajjal készítettem. Tulajdonképpen medvehagymakrém lett belõle. Itt is köszönöm Zsuzsának a finom receptet.

Hozzávalók:


  • 3 csokor medvehagyma
  • 1,5 dl olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma


Elkészítés:
Az alaposan megmosott és lecsepegtetett  medvehagymát felaprítottam, hozzáadtam az összes hozzávalót és botmixerrel krémet készítettem belõle, amit zárható üvegbe tettem és egy darabig a hûtõszekrénybe tárolható .Ebbõl használtam a hagymaleves elkészítéséhez is.

Hagymaleves medvehagymával

Hozzávalók:

  • 3 evõkanál medvehagymakrém
  • ? 4 db közepes vöröshagyma
  • ? 1,2 l húsleves
  • ? reszelt sajt
  • ?2 evõkanál  kukoricaliszt
  • ? olívaolaj
  • ? szerecsendió
  • ? bors
  • ? só

Elkészítés:
A hagymákat meghámozom és karikákra vágom, majd olívaolajon megfonnyasztom. Ha már üveges akkor megszórom a kukoricaliszttel és még kevés ideig pirítom. Sózom, borsózom, szerecsendióval fûszerezem és felöntöm a húslevessel. , Most a húslevest leveskockából készítettem, és ezzel felöntöttem és  15-20 percig fõzöm lassú tûzön fõztem, majd a hagyma felét kiszedtem és összeturmixoltam. Ezt a pépet hozzáadtam a leveshez, majd hozzáadtam a medvehagymakrémet és együtt még pár percig fõztem. Tálaláskor pirított kenyérkockákat  és reszelt sajtot adtam hozzá.
Jó étvágyat!!!.


Folytats a blogon ... ritaennielvezet.blogspot.com/2014/04/...

sponsored links

Keres?s