Medvehagyma krémleves krutonnal

2014-04-01

sponsored links

A hétvégi medvehagyma szüret alkalmával félretettem egy adagot, hogy megpróbálkozom levest fõzni belõle...még sosem próbáltam, mégcsak nem is ettem, úgyhogy abszolút lutri alapon álltam neki...:-)  mondjuk az is igaz, hogy szemernyi kétség sem gyötört a sikert illetõen, hiszen a növényt nagyon szeretjük, miért ne lenne jó a leves belõle?

És valóvan...nem csalódtam, sõt, még kevésnek is tartottam...dupla adag is elfogyott volna pillanatok alatt...Krutonnal isteni finom volt...:-)

Hozzávalók:

20 dkg medvehagyma
4 szál póréhagyma
5 dkg vaj
4 herezd zúzott fokhagyma
2 db kockára vágott közepea burgonya
1 ek liszt
1 l víz
2 tk vegeta
1,5 dl fõzõtejszín
Só, bors, ízlés szerint

Elkészítése:

A póréhagymát szeletekre vágjuk, a medvehagymát darabokra tépkedjük, vajon megpároljuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a krumplit. Fedõ alatt pároljuk pár percet, majd rászórjuk a lisztet és felöntjük vízzel. Vegetával ízesítjük.

Addig fõzzük, amíg megpuhul a krumpli. Ekkor hozzáadjuk a tejszínt és botmixerrel pépesítjük.  Ízlés szerint sóval, borrsal ízesítjük.  Krutonnal tálaljuk.



Folytats a blogon ... kedvenceteleim.blogspot.com/2014/04/m...

sponsored links

Keres?s