Medvehagyma - Allium ursinum

2015-03-30

sponsored links

medvehagymaviragkis001.jpg

Az elsõ friss üde növény a természettõl, a lombos erdõk, bükkösök legkorábban elõbújó évelõ zöldség és gyógynövénye. Levélkéi már március második felében szedhetõek, amikor még a természet éppen csak ébredezik, és bármilyen friss zöldféle kincsnek számít. A medvehagyma teljes egészében felhasználható, hagymája, szára levele, virága egyaránt. A tavaszi böjti idõszakban a szervezet számára a megtisztulást segíti.

Termesztése

Igazat megvallva kényelembõl telepítettem az elsõ medvehagyma töveket a kertben, hogy mindig frissen kerülhessen az asztalra.

Lehet magról és a kis hagymákról szaporítani, ez utóbbi biztonságosabb, csak nem szabad hagyni, hogy kiszáradjon a felszedett hagyma. Tehát kiássuk, szétosztjuk, elültetjük, jól megöntözzük. Elõször 25-30 cm-es sortávolságra, és 10-15 cm-es tõtávolságra, legalább 10, de inkább 15, de akár 20 cm mélyre ültessük, az évelõágyásba, lehetõleg árnyékos, félárnyékos, nyirkos helyre. Emlékezzünk rá milyen körülmények között található természetes élõhelyén, és ugyanúgy fogja igazán jól érezni magát a kertünkben is. A gyümölcsösben, vagy egy bokros sövény tövében, de akár a bogyós ...


Folytats a blogon ... valodisafrany.blog.hu/2015/03/30/medv...

sponsored links

Keres?s