Mediterrán parasztkenyér - dagasztás nélkül

2014-02-19

sponsored links


Egy héten csak egyszer sütök kenyeret, most egy rusztikus mediterrán kenyérre esett a választásom. 

Sosem sütök "csak úgy", mindig elõre eltervezem, hogy mihez fogom felhasználni. Most is kiszámítottam minden morzsáját, így elõre be is tudok az elkövetkezõ ételekhez vásárolni. Úgyhogy az elkövetkezõ mediterrán ételek kísérõje ez a rusztikus, ropogós, mediterrán parasztkenyér lesz!

Hozzávalók:

45 dkg kenyérliszt
½  teáskanál porélesztõ
1 ½ teáskanál só
4 dl langyos víz

Az élesztõt és a sót kanállal elkevertem a liszttel majd hozzáadtam vizet és ugyancsak kanállal addig kevertem, hogy összeálljon a tészta. A kelesztõtálat mûanyag fóliával lefedtem és szobahõmérsékleten (22 C fok) ...

Folytats a blogon ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2...

sponsored links

Keres?s