Mediterrán hummusz: csicserikrém aszalt paradicsommal, kapribogyóval

2014-04-28

sponsored links

Valamiért a klasszikus hummusz nem vált kedvencemmé, hiányoltam belõle a pikáns ízeket. Most viszont feltunningoltam egy kis maradék aszalt paradicsommal, kapribogyóval és isteni tunkolós fogás lett belõle.

Mediterrán hummuszMediterrán hummusz

A csicseriborsókrém alapja maga a csicseriborsó (a legjobb, ha konzerv, mert nem kell órákon át fõzni), olíva olaj, tahini (szezémkrém) és citromlé. Kerül még bele némi fokhagyma és fûszerek. Ez lehet római kömény, koriander, pirospaprika?stb. Én most ezeket a fûszereket mellõztem és aszalt paradicsommal, kapribogyóval gazdagítottam.

Mediterrán humusz


Hozzávalók:


1 konzerv csicseriborsó
kb. 130 ml olíva olaj
1 kiskanál tahini
fél citrom leve
4 aszalt paradicsom
1 kiskanál kapribogyó
1 gerezd fokhagyma
csipetnyi só

Öntsük le a levet a csicseriborsóról és az összes hozzávalóval együtt turmixoljuk össze.

Az olaj mennyisége ízlés szerint változhat. Ennyi azért kell bele, hogy ne legyen száraz, de egy-két löttyintésnyit lehet még hozzáadni.


Hasonló bejegyzések:




harcsamajonézesburg
Karácsonyi készülõdés (6): Kapribogyós krumplisaláta Hegyi Barbarától



Hokkaidó tejeskalács nutellával töltve



Onigiri (japán rizsgombócok) zöldborsóval és fokhagymás szejtánnal



Pikáns májpástétom almával és aszaltszilvával




Folytats a blogon ... marmalade.cafeblog.hu/2014/04/28/medi...

sponsored links

Keres?s