Mazsolás-túrós csomók

2014-06-10

sponsored links

Nem csak bukta formába tölthetjük a túrót, hanem ilyen kis egyszerû csomókat is készíthetünk. Nagyon finom péksüti reggelire, akár egy bögre kakaóval, de uzsonnára is magunkkal vihetjük egy hûsítõ friss limonádéval.








Mazsolás-túrós csomók
Hozzávalók (8db):
200 g tk. tönköly búza liszt
100 g teljes kiõrlésû liszt
100 g BL55 liszt
20 g élesztõ
kb. 2 dl langyos tej
1 tk. cukor + 2 ek.
1 kk. só
1 felvert tojás
20 g olvasztott vaj

Töltelékhez:
300 g házi túró
ízlés szerint mazsola
1/2 citrom reszelt héja
1 tk. citromlé
1 ek. vaníliás cukor

Tetejére:
1 tk. felvert tojás
2 ek. tej

Elkészítés:
Az élesztõt morzsoljuk 1 dl langyos tejbe, majd keverjünk el benne 1 teáskanál cukrot. Hagyjuk felfutni.
A liszteket mérjük ki egy tálba, adjuk hozzá a cukrot, a sót, a felvert tojást (hagyjunk belõle a tetejére) és a felfuttatott élesztõt. Kezdjük el robot géppel vagy kézzel összeállítani a tésztát, majd mikor már jól összeállt dagasszuk tovább úgy, hogy folyamatosan hozzá adjuk az olvasztott vajat. Robot gépet dolgoztassuk kb. 10-12 percig.
Kelesszük duplájára, addig készítsük el a tölteléket. A túróhoz adjunk hozzá ízlés szerint mazsolát, reszeljünk bele egy kis citromhéjat és ízesítsük vaníliás cukorral illetve citromlével.
A megkelt tésztát osszuk 8 egyenlõ részre, formáljunk gombócokat. Nyújtsuk ki hosszára, töltsük meg túróval egy csíkba a közepén, hajtsuk rá a tésztát balról és jobbról, majd sodorjuk jól ki. Ezután készítsünk egy csomót. Sütõpapírral bélelt tepsire sorakoztassuk és 20 percig pihentessük.
Melegítsük elõ a sütõt 190°C-ra.
Miután megkeltek, kenjük meg a tetejét tojásos tejjel és toljuk a sütõbe 20-22 percre.










Folytats a blogon ... koskacukor.blogspot.com/2014/06/mazso...

sponsored links

Keres?s