Mazsola Konyhája ? XXL Sajtos baconburger

2014-04-28

sponsored links

Lassan már két éve, hogy a Mazsola Konyhája étteremmel találkoztam, akkor egy Betyáros burgert vizslattam aminek alighanem legnagyobb fegyvere az ára volt. Mondhatni alaposan kivártam a második eséllyel, de a lényeg, hogy ismét hozzájuk vezetett a sors keze. Szerencsére a kollégák között mindig vagy egy önfeláldozó lélek, akit könnyen rá lehet venni valamilyen páros akcióra. Náluk most 2 darab XXL burger mellé ajándékba jár a hasábburgonya köret, igaz csak egy adag.

11 különbözõ burger várja a vendégeket, ezek nagyjából fele-fele arányban csirke illetve marhahús alapúak. Szerencsére nem kell azonosnak lennie a két burgernek, így nem kell vitatkozni egy pillanatig sem, hogy éppen melyik lenne a közös legjobb. Egyik legfullosabb verziót kértem végül ami feltétjei szerin így néz ki majd: hamburgerhús, saláta, uborka, hagyma, paradicsom, mustár, ketchup, majonéz, bacon és sajt. A névadásnál nem izzadtak sokat a tulajdonosok, egyszerûen csak Sajtos baconburgerre keresztelték.

A burger mellett brutális pizzakínálattal is bír az étterem, prémium és teljes kiõrlésû verziók hada, illetve a magyar pizzából azaz a kenyérlángosból is egészen bõséges kínálattal operál. Viszont hétfõre gondolván számomra ezek láthatatlanok, de talán majd legközelebb.

Esztétikai megjelenés: De ja vu érzés kerít hatalmába, kísértetiesen hasonlít az anno kisebb Betyáros hamburgerükre, annyi eltéréssel, hogy ez jobban fel van hizlalva. A csomagolás egy 3 rétegû alufóliát jelent, de ekkorának dobozt találni tényleg nem kis feladat. Kibontás után se lesz kisebb, gond nélkül megvan egy átlagos fejméretnyi. Igazi óriásbuci amiben szinte mindent el lehet rejteni vagy kellene bele 50 dkg hús, hogy látszódjon oldalról is valami. Ennyi viszont nincsen benne ezért leginkább egy szuper zöld nagy salátalevél lóg csak ki. Felnyitva viszont minden felfedni magát, a két húspogácsa gyanúm szerint valamilyen mirelit származék és nem éppen helyben kisütött példány. A sajt és a bacon a fedélbe lapult. A salátaágyon még fekszik két karika paradicsom és uborka, illetve egy két apró csík hagyma. Szószokból leginkább mustár és majonéz keverékét vélem felfedezni, a ketchup mintha alulmaradt volna. Félbevágva látszik igazán, hogy a buci mennyire brutálisan nagy, a fedele egy kisebb afrikai családnak is elegendõ lenne.

Pont: 7/10

Ízvilág: A zsemle szerencsére nem édes így nem olyan fullasztó. Egészen szellõs, de még így is extrém sportnak számít. A hús rágósabb, mint az kellene emiatt még inkább bebizonyosodik az az érzésem, hogy nem frissen sült hanem valamilyen tömeg gyártott mirelit csoda. Viszont ebben a mezõnyben egészen dobogós, sokkal hitványabb vackokkal is találkozni néhány utcai bódénál. A bacon sajnos nem lett megpirítva, így a ropogós élmény elmarad viszont cserébe masszívan sós amit a szószok sem tudnak elnyomni. Leginkább a majonéz érzõdik nagyon kevés ketchuppal megkeverve. A sajt átlagos ízre, nagy csoda nincsen benne elrejtve. A zöldségek viszont egészen jók, az uborka és a paradicsom jó lédús és ez jól megy a buci mellé. Összességében kicsit strand élményt idéz, de abban a kategóriában viszont egyértelmûen élmezõnyhöz sorolandó. A köret tökéletesen sótlan és sajnos a párát visszaszívta magába így át is ázott. Egy alapos sózással azért sokat lehet rajta menteni.

Pont: 5/10


Mennyiség: Nem kérdés, hogy ez úgy csurig töltötte a bendõmet, hogy hosszú órákon át eszembe se jutott, hogy bármit is egyek. Sajnos az arányokkal nem vagyok kibékülve, ez tipikusan a gigabucis megoldás, azaz egy hatalmas zsömlével már jól lakatnak és tesznek hozzá egy fele ekkora bucihoz méretezett belsõt. A két húspogácsa is elvész benne. A kettõt úgy 150-1800 gramm közé saccolom, bár amilyen tömör akár lehet több is. Zöldségekbõl nincs hiány, a benganéger tenyérnyi salátalevél minden falathoz társul. A sajt és bacon része teljesen korrekt, oldalról látszik csak igazán, hogy milyen adag sajt került bele, ezért nagy pacsi jár. A krumpli két fõre leosztva is elégséges, ez a szottyant élményt nem sírom vissza azért. Az egész megvan egy bõséges 5 órás adag, igazi nehézbombázó kategória.

Pont: 9/10

Kiszállítási idõ: Az eredményhez hozzátartozik, hogy pénteken a legnagyobb megaesõben rendeltem ami semmiképpen nem kedvez a kiszállítási idõnek. A távolság 2400 méter amit elvileg 5 perc alatt meg is lehetett volna tenni. Átlagos eredményük 40 perc amit most megfejeltek egy kis ajándékkal és 63 perc lett végül. Szerencsétlen motorosfutárt csak sajnálni tudtam amikor megláttam, sokáig gondolkoztam a “esik kint?” poénon, de inkább nem hiányzott a sisakkal való lefejelés. Az ilyen körülmények mindig lágyítják az átlagrendelõ szívét, így én sem tudtam morogni emiatt.

Pont: 6/10

Ár/érték: Két évvel ezelõtt pont ezt emeltem ki erõsségükként, hogy akiknél a minõség nem elsõdleges, sokkal inkább a mennyiség azok jól járhatnak a Mazsolás burgerekkel. Az XXL Sajtos baconburger 1150 forint ami méretét nézve nem halálos, mert akár két könnyedebb ebéd is kijön belõle.A mirelit persze a sok burgerrajongót elijesztheti, de akik képesek kompromisszumot kötni az ügy érdekében azoknak ajánlott ennyiért is. Semmi egzotikum nincsen benne, hagyományos és egyszerû feltétek egy gigantikus zsemlében elrejtve. Kicsit megidézi a nyári balatoni burgereget, de azok szarabbak leginkább és egy ekkora példány háromszor ennyibe is kerülhet. Abban az esetben ha tartom magam a három a magyar igazság elvéhez akkor legközelebb egy kenyérlángossal kísérletezem.

Pont: 8/10

560true thumbnails under 315true true 800http://mitettemma.hu/wp-content/plugins/thethe-image-slider/style/skins/frame-black
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide1
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide2
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide3
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide4
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide5
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide6
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide7
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide8
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide9
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide10
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Folytats a blogon ... mitettemma.hu/mazsola-konyhaja-xxl-sa...

sponsored links

Keres?s