Mazatlan és garnélarák páté

2014-06-11

sponsored links

2oo7-ben a Mexikói Riviérán hajóztunk. Cabo San Lucas, Puerto Vallarta, Mazatlan. Mindegyik szigetnek megvolt a maga szépsége. Mindegyik szigeten más tevékenységet választottunk, persze ha idõnk volt kiszabadulni  a vasbörtönbõl.

Mazatlan a Csendes Óceán egyik fõ kikötõ városa. Hires a garnélarák és tuna hal piacról, van egy kis sörgyára is.

Nem tartozott egyik kedvenc szigeteink közé. A kikötõ és környéke szegényes, nagyon szennyes, sõt ijesztõ is volt?

P5241339

Minden ami szép volt, messze volt tõlünk. Nem fért bele a szabadidõnkbe. Emlékszem egy jó ideig ebben a kikötõben pihentünk, nem mentünk ki levegõt venni, persze mindaddig mig egyik hajóstársunk fel nem fedezett egy nagyon jó vendéglõt mindössze 5 perces taxizással a hajótól.

És innen kezdve minden héten elmentünk enni valami finomat. A hajón, mivel az ázsiaiak  többségben voltak, mindenhol csepegett már a curry? azóta sem birom, még a szagát sem. Az evés ebben az idõszakban vált nálunk hobbyvá.

A vendéglõ neve La Puntilla. Mai napig létezik? Természetesen csak halat, tengeri gyümcsöket szolgálnak fel. Van náluk egy hires garnélarák páté, melyet sós kekszel szolgálnak fel. Minden héten próbáltuk szóra birni a pincért, aki éppen kiszolgált, hogyan készül. Hiába mondtuk neki, megyünk haza, talán sosem találkozunk az életben, mégsem árulta el.

Egyszer kerestem a receptet, hátha mégis, de csak egy másik blogger véleményével találkoztam, aki szintén errõl a helyrõl ir. De õ is csak találgat.

Próbáltam vajjal, krémsajttal, majonézzel, addig mig egy olyan változatot találtam, amely talán izben a legközelebb áll az eredetihez.

shrimp pate

Hozzávalók: 15 dkg fõtt és megpucolt garnélarák, 2 kanál jó minõségû majonéz, 2 kanál sima krémsajt, 2 cikk fokhagyma. Mindössze ennyi kell, egy valódi csodához.

A hozzávalókat egy tálba teszem és összeturmixolom, mig krémessé nem válik. Ennyi. Szükség esetén sózom. Igy varázsolok egy fenséges pátét.

Ajánlom ünnepi asztalokra is, kis sós kekszel. Elegáns, és finom!!!

P5241297 (2)P5241296







mazatlan


Folytats a blogon ... makviragesmakvirag.cafeblog.hu/2014/0...

sponsored links

Keres?s