Mascarponés joghurttorta, vegye bogyós gyümölcsökkel

2014-06-15

sponsored links




Hozzávalók összesen,
a tésztához - 6 tojás, 6 evõkanál cukor, 6 evõkanál víz, 6 evõkanál rétesliszt, csipet só, késhegynyi szódabikarbóna.
a gyümölcspüréhez és a krémhez - 1000 g vegyes bogyós gyümölcsöt (mirelit - szeder, málna, piros és fekete ribizli, áfonya, stb), 4 teás kanál zselatin, 3 csomag zselatinfix, 650 g cukor, 500 g mascarpone, 900 g natúr joghurt
a díszítéshez - 4 dl tejszín, pici cukor és habfixáló




Piskóta 
28 cm tortaformát sütõpapírral kibélelem. 6 tojást ketté választom, a sárgájába és a fehérjébe is egyaránt teszek 3-3 kanálcukrot. A sárgáját kihabosítom, hozzáadok egy csipet sót, egy késhegynyi szódabikarbónát, 6 evõkanál vizet és 6 evõkanál réteslisztet. Alaposan eldolgozom és félreteszem míg a fehérjébõl kemény habot verek. Amint kész a hab óvatosan beleforgatom a lisztes keverékbe, formába simítom és már mehet is a sütõbe, 5 perc a legnagyobb fokozaton, majd további 30-35 perc közepes fokozaton. A sütõajtót nem szabad kinyitni sütés közben, tûpróbával ellenõrzöm. 




Gyümölcs réteg
375 g vegyes bogyós gyümölcsöt, 150 g cukorral felolvasztok, mikor épp csak felforr, beleteszek 2 teáskanál zselatint, további egy percig fõzöm folyamatos kevergetés mellett, majd félreteszem hûlni.
Közben ketté vágom a már kihûlt piskótát, az alsó lap köré torta karimát pattintok, rákanalazom a már dermedõben lévõ gyümölcsöt, elegyengetem, majd beborítom a másik piskótával. 




Mascarponés joghurtos krém
500 g mascarponét, 900 g natúr joghurttal elkeverem, hozzáadom a 450 g porcukrot és a 3 csomag zselatinfixet. Kicsit hagyom dermedni, majd a 375 g majdnem teljesen kiolvadt gyümölcsöt gyors mozdulatokkal belekeverem, úgy, hogy a krém kicsit márványos maradjon. Ráöntöm a piskóta tetejére és hûtõbe teszem minimum 3 órára.




Gyümölcs zselé
250 g vegyes bogyós gyümölcsöt, 50 g cukorral felmelegítek, hozzá adok 2 teáskanál zselatint, míg kicsit meghûl, a joghurtos krém tetejére, alufóliából keretet készítek úgy, hogy a torta szélén, maradjon kb 1-1,5 cm hely. A zselésedõ gyümölcsöt a torta tetejére öntöm, elegyengetem, majd egy éjszakára a hûtõbe teszem a tortát.




A díszítéshez a tejszínt kemény habbá verem a cukorral, hozzáadom a habfixálót. A kész hab felét csillagcsöves zsákba töltöm a másik felével, bevonom a tortát. A torta tetejére, a fólia eltávolítása után habrózsákat nyomok. 



Folytats a blogon ... nagymamamkonyhaja.blogspot.com/2014/0...

sponsored links

Keres?s