Marshall máj

2014-07-16

sponsored links




Ezt a receptet egyik vevõmtõl kaptam, a nõ magyar volt a férfi német, ez azért kapcsolódik ide mert német tanulásom elég lassan halad, bár kérem, hogy németül beszéljünk de áááá, mindegy is. Viszont az angollal jól haladok, sokat kell esténként beszélni. Nem tudom az eredeti recept hogy van, de most nincs idõm keresgélni a neten.

Szalonnát olvasztunk egy serpenyõben, addig a májat betûzdeljük fokhagymával, a másik oldalát belisztezzük. Kivesszük a szalonnát ebbe belerakjuk a májat és megsütjük. Utólag sózzuk, borsozzuk. Nekem ennyi elég is volt, de a maradék zsírt pici vízzel és liszttel felforralhatjuk.


Tegnapi napomon elméleti fõzésben részesültem, kezdtem egy nénivel aki a becsinált leves receptjét mondta el. Utána jött a marshall máj, aztán egy  koszovói férfivel beszéltük meg a joghurt felhasználását angolul, kézzel, lábbal õ  keratolt készített amit nem találok a neten, de a lényege hogy a joghurtot szûrõn lecsepegtetjük, kifolyik a savó és szeletelhetõ lesz. Én csak félig szoktam kiengedni a savót belõle, ebbõl lesz a tzatziki.

Munka: ez van, ezt kaptam, most ezt kell szeretni. A lényeg, hogy jó a csapat. Két fiú, két lány. Furcsa volt, a fiúk kicsit, na jó nagyon megszeppentek, mondta is kolléganõm nem ilyenek szoktak lenni, de oldódnak. Állandó hajtás van, de aminek örülök, megint csapatban dolgozhatok, ami már nagyon hiányzott. A gasztrós oldalam is fejlõdik, lásd a recepteket, és nagyon örülök hogy angolozhatok. Igaz vannak negatív élmények is, azokon meg jókat nevetünk. És persze edzésnek sem kevés a napi munka.

Folytats a blogon ... bodzamania.blogspot.com/2014/07/marsh...

sponsored links

Keres?s