Marokkói lapos kenyér, azaz rghaif

2014-08-01

sponsored links



Gyorsan elkészülõ kenyérféleség, töltve akár fõételként is ehetjük.

A recept megjelent a Kifõztük magazinban is, az újság ingyen letölthetõ a weboldalról.

Hozzávalók 5 db-hoz

a tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 1/2 teáskanál szárított élesztõ
  • 1 púpozott kávéskanál só
  • 150-160 ml langyos víz
formázáshoz és sütéshez:
  • olívaolaj
töltéshez:
  • sajt, sonka, szeletelt bacon

Nagyobb tálba tesszük a lisztet, a sót és az élesztõt, majd fokozatosan adagolva a vizet hozzá, sima rugalmas tésztát dagasztunk.
5 egyenlõ részre osztjuk a tésztát, gömbölyítjük a darabokat és vékonyan lekenjük olívaolajjal valamennyit. Tálcán pihentetjük 5-10 percig.
Vékonyan beolajozott deszkán vagy a munkapulton hajszálvékony négyzetté nyújtjuk a darabokat.
Ha tölteni szeretnénk, akkor középen egy sávban megszórhatjuk kevés reszelt sajttal, rakhatunk bele vékonyra szelt sonkát, vagy bacont.
A tészta felsõ és alsó részét behajtjuk középvonalig, majd gondolatban harmadoljuk, a bal oldali tésztarészt behajtjuk  a középsõ harmadra, végül erre ráhajtjuk a jobboldali tésztarészt.
Félretesszük a tálcára, amíg az összeset elkészítjük.
Felhevítünk egy nagyobb serpenyõt, majd takarékra tesszük a lángot alatta. Vékonyan kiolajozzuk a serpenyõt és 2-3 kenyeret helyezünk bele, amennyi elfér. Nagyjából 3 percig sütjük oldalanként.
Töltés nélkül ehetjük vajjal, lekvárral, bármilyen kencével, adhatjuk köretnek húsétel mellé.
Megtöltve önálló ételként is elegendõ egy salátával.

Recept forrása: girlichef

Folytats a blogon ... www.mohakonyha.hu/2014/08/marokkoi-la...

sponsored links

Keres?s