Marisa néni rakott padlizsánja

2014-07-12

sponsored links

Mi sem  természetesebb, hogy Marisa néni, Buddy Valastro nagynénje, akivel,- mint családja számos tagjával,- a tortakirály együtt fõzõcskézik. Persze megint egy jó kis szicíliai étel szerepelt a terítéken, ami lehetne könnyû vacsora, mindaddig, míg Buddy bele nem nyúl és eg nem patkolja a saját kis fortélyaival. Ettõl a fordulattól szeretem azokat az ételeket, amit készít. Látszik az egész családon a fõzés és az evés szeretete, s annak minden nyoma.
De a lényeg a recept. Persze soha nem jegyzetelek, csak megnézem és ad hoc elkészítem.

(Olyan régen nem tettem fel semmit, hogy szinte azt is elfelejtettem, honnan szúrjak be egy képet. Milyen jó most, hogy újra van erre idõm. Még nem öltöttem olyan méreteket, mint Buddyék, de ha így folytatom, hamarosan csatlakozhatok  a családhoz.)

Hozzávalók:
  • 70 dkg padlizsán
  • kevert szárított zöldfûszer (bazsalikom, oregano, kakukkfû, rozmaring, tárkony, borsikafû)
  • bors
  • 15 dkg bivaly mozzarella
  • 80 dkg darabolt, hámozott paradicsomkonzerv
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk cukor
  • bazsalikomlevelek
  • kakukkfûágak ízlés szerint
  • 5 dkg parmezánsajt frissen reszelve
  • 5 dkg liszt
  • 2 nagy tojás
Buddy zsemlemorzsája:
20 dkg zsemlemorzsa
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 gerezd fokhagyma finomra reszelve
  • egy marék felaprított friss petrezselyem
  • 5 dkg parmezánsajt frissen reszelve
  • frissen õrölt feketebor
  • tengeri sõ ízlés szerint
  • sütéshez fél liter növényi olaj
Elkészítése:

A padlizsánokat (2 db) megmostam, szárazra töröltem, majd felszeleteltem 1 cm vastag szeletekre. Megszórtam minimális sóval, kevés borssal és a keverék szárított fûszerekkel. Egy szûrõ edénybe tettem, hogy azonnal lecsepegjen róla a leve. Hagytam negyed órát állni, majd lisztbe, tojásba, és Buddy isteni zsemlemorzsájába és 165 fokos olajban mindkét oldalát aranybarnára sütöttem. Konyhai törlõn leitattam a felesleges olajat róla.
Felbontottam a paradicsomkonzervet, belereszeltem két gerezd fokhagymát, tekertem egy kis fekete borsot, 1 csipet sót és egy teáskanálnyi cukrot.
A sütõtál alját megkentem evvel a szósszal, majd ráültettem egy sor rántott padlizsánt.
                                                         

Mivel nem volt otthon bivaly mozzarellám, így natúr tejszínes krémsajttal kínáltam meg a szeleteket és újra egy réteg paradicsom következett. Erre ültettem az erkélyen szüretelt friss bazsalikom és kakukkfû hajtások.
                                                         

Újabb padlizsánsort követõen megismételtem az egészet. Végül parmezánt reszeltem rá.

                                                    
200 fokra elõmelegített sütõben hõlégkeverésen 25 percig sütöttem. Sülés közben már rövid idõ után is ontotta magából a sokféle fûszer illatát. Alig gyõztük kivárni elkészültét. Beváltotta a hozzá fûzött reményeket. Legalább akkora lakomát csaptunk belõle, mint egy belevaló olasz család.                                       

A blogban közölt receptjeim, fotóim kizárólag az írásos beleegyezésem után közölhetõk más oldalakon. Ez alól kivételt képeznek azok a weboldalak, ahol nem közlik az egész írást, csak elsõ sorait, folytatásért pedig a blogomra kattint az olvasó.

Folytats a blogon ... evinenikulinariskalandozasai.blogspot...

sponsored links

Keres?s