Marie-Claude Paume: Ehetõ vadnövények

2014-05-23

sponsored links



A napokban érkezett meg hozzám a Bioenergetic kiadó jóvoltából Marie-Claude Paume: Ehetõ vadnövények címû könyve. A téma szívem csücske és nagyon közel áll hozzám. Talán emiatt is lapozgattam gyermeki lelkesedéssel. A sok érdekes információ, a gyönyörû képek mellett számos receptet is találhatunk ahhoz (számos közülük paleo étrendbe is beilleszthetõt) mire is használhatjuk fel ehetõ vadnövényeinket. Jó szívvel ajánlom mindenki figyelmébe!

A könyvet itt rendelhetitek meg, sõt linkre kattintva kicsit bele is lapozgathattok ízelítõt kapva mirõl is szól ez a könyv. Ha pedig szeretnétek csak úgy megkapni a könyvet ide kattintva egy megjegyzéssel jelezzétek 2 szerencsés olvasóm számára kisorsolok 1-1 példányt.

A kiadó ajánlása:

Nap mint nap elhaladunk mellettük, mégsem ismerjük õket. Figyelemre sem méltatjuk vagy éppen megszabadulunk tõlük, pedig a vadnövények többsége ehetõ. A mályvafélék, a bársonyvirág, a libatop, a csalánfélék? gyógyhatásokban, vitaminokban és értékes nyomelemekben gazdag ?gyomok?, melyeket kis mennyiségben vagy fûszerként fogyasztva új ízeket varázsolhatunk asztalunkra.

A régi mondást, miszerint ?fûben, fában orvosság?, az Ehetõ vadnövények címû könyvet lapozgatva nyugodt szívvel vehetjük szó szerint. A kötetbõl megtanuljuk felismerni a növényeket, melyek az árokpartot szegélyezik, erdõt-mezõt tarkítják vagy éppen a konyhakertünket lepik el.

A szerzõ színes fényképekkel, részletes leírással, táblázatokkal segíti a vadnövények megismerését. Bemutatja ízüket, pozitív élettani hatásukat, elkészítésükhöz ötletes recepteket is ad.

?A vén Lakota bölcs volt. Tudta, hogy az emberi szív megkeményedik, ha eltávolodik a természettõl. Tudta, hogy aki megfeledkezik a növények, az élõlények tiszteletérõl, felhagy az emberek tiszteletével is. Ezért nevelte a fiatalokat a természet gyengéd befolyása alatt.?

T. C. McLuhan ? részlet a Portraits from North American Indian Life címû mûbõl

Marie-Claude Paume harminc éve Provence-ban (Franciaország) lakik, ahol Európa vadon élõ növényeivel, középkori bölcselettel és az indián gyógymódokkal foglalkozik. Párizsban, a Kreatív Mûvészetek Fõiskoláján fényképészetet tanult. Az ápolónõi végzettséggel rendelkezõ növényszakértõ méheket tenyészt. Rendszeresen tart gyógynövénytani, táplálkozástudományi és természetes allergológiai elõadásokat.

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/TcskbogrKonyh...

sponsored links

Keres?s