Marge almás levele - Joanne Fluke: Almás levél és gyilkosság

2014-05-16

sponsored links

Joanne Fluke: Almás levél és gyilkosság címû könyvében található ez a fantasztikusan egyszerû, mégis nagyon finom almás levél. A töltelék olyan hihetetlenül jó, hogy nálam ver minden eddigi próbálkozást. A könyv az Illia Könyvkiadó gondozásában jelent meg, az ajánlónkat ITT olvashatjátok. A recept pedig megjelent a májusi számban



Hozzávalók:

500 g fagyasztott leveles tészta
1 tojás
1 teáskanál víz
cukor a sütemények megszórásához

az almatöltelékhez:

2 nagyobb alma
100 g asztalt vörös áfonya
1 evõkanál citromlé
70 g cukor
30 g liszt
1/3 teáskanál õrölt szerecsendió (vaníliára cserélhetõ)
ízlés szerinti mennyiségû fahéj
1/4 teáskanál õrölt kardamom
1/4 teáskanál só

A  megtisztított almákat apró darabokra vágjuk, meglocsoljuk a citromlével, összeforgatjuk az áfonyával. A cukrot, a lisztet és a fûszereket összekeverjük, az almára szórjuk, alaposan összeforgatjuk.

Lisztezett felületen a felengedett leveles tészta felét 34-34 cm-es négyzetté nyújtjuk, hosszában és keresztben is megfelezzük egy éles késsel. A tojást elhabarjuk a vízzel. A tésztalapok széleit megkenjük a tojással, a közepébe halmozzuk a tölteléket, és átlósan félbehajtjuk. Villa segítségével lenyomkodjuk, lezárjuk a háromszögek széleit, a tetejüket megkenjük tojássárgájával, megszórjuk egy kis cukorral, és ejtünk rajta 2-3 kis bevágást, hogy a gõz szabadon távozhasson sülés közben. Elkészítjük a kis batyukat a tészta másik felébõl is. Sütõpapírral bélelt tepsire helyezzük õket, 220 fokos sütõben 20-25 perc alatt pirosra sütjük. 





Folytats a blogon ... www.katucikonyha.hu/2014/05/marge-alm...

sponsored links

Keres?s