Marcipános tallér
sponsored links
Marcipános tallérok |
Hozzávalók:
35 dkg finomliszt
12 dkg porcukor
2 dkg kakaópor
2 tojás sárgája
25 dkg vaj
Fél üveg mogyorókrém
Kb. 1 dl sûrû lekvár
20 dkg marcipán
A lisztet, porcukrot, kakaóport szárazon összekeverjük és elmorzsoljuk a vajjal, majd a két tojássárgájával összegyúrjuk. Pihentetés nélkül azonnal elnyújtjuk lisztezett deszkán 3 mm vastagra. Kerek formákat szaggatunk belõle 4 cm átmérõjû pogácsaszaggatóval, majd ezeket sütõpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 200 fokosra elõmelegített sütõben 8 perc alatt megsütjük.
Én a sütõmet ismerve 220 fokon, alsó-felsõ lángon 15 percig sütöttem.
Miután kihûltek, mogyorókrémmel összeragasztjuk kettesével.
No, én itt eltévesztettem a dolgot, mert figyelmetlenségbõl mogyoróvajjal ragasztottam õket össze. Már mindegyik kész volt, amikor ez bevillant nálam. Ezért hát megkóstoltam, hogy érdemes-e tovább dolgozni vele?
Igen, különleges, de nagyon élvezhetõ ízvilága volt, így hát folytattam a lekvárral. Én sûrû szilvalekvárral kentem meg mindegyiknek a tetejét.
A marcipánt elnyújtottam vékonyra(1-2 mm)és ugyanazzal a pogácsaszaggatóval köröket vágtam ki belõle, melyeket a lekvárréteg tetejére ragasztottam. Elõtte egy mûanyag eszközzek kicsit "megszúrkáltam", hogy mintát adjak neki.
Fázisok |
Mikor elkészült, egy órát vártam vele, hogy összeérjenek az ízek, aztán megkóstoltam. Nagyon finomnak találtam, így el mertem vinni a horgászatra.
Császártöltésen voltunk a halastavaknál a hétvégén, ahol a fiúk horgásztak, a lányok dolga a sütés-fõzés, no meg a beszélgetés.Bográcsban fõtt a vaddisznópörkölt ebédre, vacsorára tárcsán pácolt csirkecombokat meg zöldségeket sütöttünk. A süteményeket ki-ki otthonról hozta.
Nem vallottam szégyent vele, elfogyott.
A receptet a Tetovált lánytól hoztam, köszönöm Ági!
A ponty, amit a férjem fogott |