Marcipános tallér

2014-07-21

sponsored links

Marcipános tallérok
Marcipános tallér:
Hozzávalók:
35 dkg finomliszt 
12 dkg porcukor 
2 dkg kakaópor
2 tojás sárgája
25 dkg vaj
Fél üveg mogyorókrém
Kb. 1 dl sûrû lekvár
20 dkg marcipán
A lisztet, porcukrot, kakaóport szárazon összekeverjük és elmorzsoljuk a vajjal, majd a két tojássárgájával összegyúrjuk. Pihentetés nélkül azonnal elnyújtjuk lisztezett deszkán 3 mm vastagra. Kerek formákat szaggatunk belõle 4 cm átmérõjû pogácsaszaggatóval, majd ezeket sütõpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 200 fokosra elõmelegített sütõben 8 perc alatt megsütjük. 
Én a sütõmet ismerve 220 fokon, alsó-felsõ lángon 15 percig sütöttem.
Miután kihûltek, mogyorókrémmel összeragasztjuk kettesével.
No, én itt eltévesztettem a dolgot, mert figyelmetlenségbõl mogyoróvajjal ragasztottam õket össze. Már mindegyik kész volt, amikor ez bevillant nálam. Ezért hát megkóstoltam, hogy érdemes-e tovább dolgozni vele?
Igen, különleges, de nagyon élvezhetõ ízvilága volt, így hát folytattam a lekvárral. Én sûrû szilvalekvárral kentem meg mindegyiknek a tetejét.
A marcipánt elnyújtottam vékonyra(1-2 mm)és ugyanazzal a pogácsaszaggatóval köröket vágtam ki belõle, melyeket a lekvárréteg tetejére ragasztottam. Elõtte egy mûanyag eszközzek kicsit "megszúrkáltam", hogy mintát adjak neki.
Fázisok
Mikor elkészült, egy órát vártam vele, hogy összeérjenek az ízek, aztán megkóstoltam. Nagyon finomnak találtam, így el mertem vinni a horgászatra.
Császártöltésen voltunk a halastavaknál a hétvégén, ahol a fiúk horgásztak, a lányok dolga a sütés-fõzés, no meg a beszélgetés.
Bográcsban fõtt a vaddisznópörkölt ebédre, vacsorára  tárcsán  pácolt csirkecombokat meg zöldségeket  sütöttünk. A süteményeket ki-ki otthonról hozta.


Nem vallottam szégyent vele, elfogyott.
A receptet a Tetovált lánytól hoztam, köszönöm Ági!
A ponty, amit a férjem fogott


Folytats a blogon ... tortafuggo.blogspot.com/2014/07/marci...

sponsored links

Keres?s