Marcipános szelet csokoládés mogyorókrémmel

2014-07-11

sponsored links


A tetovált lány a házigazdája a Blogkóstoló játék jelenlegi fordulójának. Vagyis már lejárt, de üzenetben kértem - és kaptam - lehetõséget, hogy csússzak egy napot. :) Köszi Ági! :)

A sorsoláson Andit kaptam, a Xsara konyhája blog íróját, tõle kellett finomságot választanom, elkészítenem, véleményeznem. Nem volt nehéz, mivel van a palettán marcipános sütike is. :D

Nem szeretem a bolti mogyorókrémet. Ám most kivételt tettem, vettem egyet, hadd lássuk, milyennek álmodta meg a recept kitalálója a sütit. Elõszörre sokalltam a 40 dkg marcipánt is, hiszen a mogyorókrém is eleve dögédes, hát még a marci, együtt meg pláne, de ha már a Nutella recept szerinti, akkor a marcipán mennyisége is legyen az. A gyerekeim imádták, szó se róla, de egyetlen picuri szelet is bõven fedezi egy napi pörgés minden energiaszükségletét. Szóval csak fanatikusoknak! :D

A tésztához:

(2 dl pohárral)
2 pohár liszt
1 pohár cukor
1 pohár kefir
0.5 pohár olaj
2 egész tojás
1 cs. sütõpor

1 üveg mogyorókrém
400 g marcipán
kb. 50 g tört mogyoró a díszítéshez

A tészta szárazanyagait összekeverjük, középre ütjük a tojásokat, öntjük a kefirt és az olajat, majd simára keverjük. Egy 20*20 cm-es tepsit sütõpapírral bélelünk, a tésztát elsimítjuk benne, majd 170°C-os elõmelegített sütõben világosra sütjük. Kihûlve lapjában kettévágjuk.

A mogyorókrém harmadát a tésztára kenjük, ráterítjük a tészta nagyságára nyújtott marcipánt, arra megint krém, majd a következõ lap. A tetejét a maradék krémmel bevonjuk, majd durvára tört mogyoróval beterítjük. Hagyjuk a hûtõben egy kicsit, hogy szeletelhetõ legyen.


Elsõ kóstolásra annyi jött le, hogy a tészta merev, morzsálós, kicsit keményebb a piskótánál, míg a krém a marcipánnal iszonyat édes. Még jó, hogy sós mogyorót tettem a tetejére, enyhítette az édességet, és nagyon feldobta az ízélményt. Másnap már jobb a helyzet, a tészta puhul, az ízek jobban együtt. Most, harmadnap reggel pedig, az utolsó három szeletet elosztva, reggelire elmajszolva lett igazán jó az állag és az íz. Bár még mindig dögédes. Legközelebb, ha készítek, elég lesz 250 g marcipán, és biztos, hogy én keverek mogyorókrémet, valódi csokival, és nem 13, hanem 50% mogyoróval. :))

Mindenesetre tapasztalatnak kitûnõ volt, Ti pedig nézzetek körül Andinál, sok finom, kipróbált recept van nála! :)

Dina világa a facebookon is elérhetõ, így biztosan nem maradsz le semmirõl! :)

Valamint minden édességet, desszertet kedvelõt várunk szeretettel szintén a facebookon, a DesszertSarok csoportban!











Folytats a blogon ... dinavilaga.blogspot.com/2014/07/marci...

sponsored links

Keres?s