Marcipános muffin csokikrémmel töltve

2014-04-01

sponsored links

Ez egy kis meglepis gyors süti. Sima csokikrémes muffint terveztem, mert gyorsan összedobható, nem sül sokáig, cserébe jó pár napig friss marad. Most csak egy egyszerû kis díszítésre volt idõm?bár ha jobban meggondolom nem nevezném díszítésnek a cukorkaszórást. :)

A meglepi része pedig ott jön elõ, amikor az ember beleharap és a finom lágy tészta és a csokikrém között megleli a kis elrejtett marcipángolyót. Ki ne örülne egy kis marcipánnak?! Ugyan van egy-két barátom, ismerõsöm, aki nem szereti a marcipánt, én ezt soha nem értettem. Azt, hogy valaki utálja a mazsolát, például, az tök normális. Én is utálom. Aszott kis izé, nem jó ízzel, nem jó állaggal. Na de a marcipánt hogy lehet nem szeretni?!

Kóstoljátok meg ezt a muffint, szeretni fogjátok! :)



photo 5



Hozzávalók (12 nagyobb muffin + 3 kicsi):

350 g natúr joghurt

1 tojás

0,6 dl olaj

18 dkg cukor

2 zacsi vanillincukor

32 dkg liszt

1 zacsi sütõpor (kb. 8-10 g)

(mandulaaroma opcionális, csak figyeljünk, hogy színtelen legyen, különben ?shrek-sütiket? kapunk?bár ha az a cél, akkor hajrá:))



Töltéshez:

marcipán, kb. 5 dkg

15 dkg csoki (én most 5 dkg étcsokit és 10 dkg tejcsokit használtam)

150 g tejszín (min. 30%-os)

10 dkg vaj (tényleg vaj! most nincs cserelehetõség margarinnal, pfujj)

2 ek. porcukor



3



A muffin, mint minden kevert tészta borzasztó egyszerû. Veszünk egy nagy tálat és egy habverõt. Ennyi lesz a kellék. Kikeverjük a joghurtokat a tojással, az olajjal és a cukrokkal, ezután jöhetnek a száraz hozzávalók. És hoppá, máris készen vagyunk a tésztával! Melegítsük elõ a sütõt 180 fokra, és tegyünk papírkapszlit a muffintepsibe. Kanalazzunk minden mélyedésbe tésztát. Nekem ebbõl a mennyiségbõl most éppen 12 db nagyobb muffinom lett, és 3 db fért még a kisebb mélyedésû sütõbe. (Nemrég fedeztem fel, hogy kétféle tepsit gyártanak, de jó! Lehet sakkozni, hogy vajon ami papírkapszlim otthon van, az melyikbe jó? Vajon mekkora mennyiség ad ki pont egy tepsit egyiknél-másiknál?! Mással is szórakoztathatna minket a tepsiipar, de mindegy!)

Kb. 15 perc alatt megsülnek, tûpróval ellenõrizhetjük. Hagyjuk õket teljesen kihûlni, majd jöhet a farigcsálás. Én a lyukasztáshoz egy almacsumázót (így hívják?!) használtam. Úgy ítéltem meg, hogy ha csak akkora lyukat hagyok, amekkorát a célszerszám csinált, akkor abba elég soványan fér csak csokikrém, ezért kicsit rásegítettem még pár lyukkal. :p A marcipánból kis golyókat gyúrtam, és a mélyedésekbe dobáltam õket.



6



A csokikrémhez a tejszínt felforraljuk és ráöntjük az apró darabokra vágott csokira. Így készül a ganache. Ezt a krémet tegyük a hûtõbe és várjuk meg, amíg kihûl. A puha vajat a porcukorral kikeverjük. Majd a habverõvel áttérünk a csokikrémre. Verjük 1-2 percig, amíg kicsit kihabosodik. Lassan keverjük hozzá a vajhoz, és kész is a csokikrém! Habzsákból nagyon könnyen bele tudjuk nyomni a muffinok mélyedéseibe. A díszítást meg mindenkire rábízom, nem is kell feltétlenül, hiszen a meglepi a lényeg!

Eat, bake, love!



photo 3


Hasonló bejegyzések:




fotó 1
Nutellás banános minirétes


1
Mandulás piskótatekercs trüffelkrémmel


PC030405
Támadnak a rénszarvasos muffinok!


9
Oreo-s sajttorta




Folytats a blogon ... sutitakarok.cafeblog.hu/2014/04/01/ma...

sponsored links

Keres?s