Marcipános kekszek

2014-01-05

sponsored links




Karácsonyi aprósüti volt szintén. Krisztina blogján találtam. Ropogós, omlós keksz.






 Hozzávalók:
  • 10 dkg. marcipán 
  • 17 dkg. darált mandula
  • 8 dkg. porcukor
  • 25 dkg. finomliszt
  • csipet só
  • 25 dkg. puha vaj
  • 2 tojássárgája
  • 1 késhegynyi vaníliapor
  • 1 kiskanál keserû mandula aroma
  • 1 citrom reszelt héja
  • a díszítéshez tetszés szerint: étcsokoládé, fehér csokoládé, cukorgyöngyök, ételfesték.



Elkészítés:

A tésztához a marcipánt alaposan lereszeljük és a többi hozzávalóval együtt sima tésztává gyúrjuk.
Frissen tartó fóliába csomagolva legalább 30 percre a hûtõbe tesszük.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk,de ne túl vékonyra,mert akkor eltörhet a süteményünk.
Tetszõleges formákat szaggatunk ki belõle.
Sütõpapíros tepsibe sorakoztatjuk és elõmelegített 180 C fokos sütõben készre sütjük kb. 10 perc alatt.
Amikor a szélei kezdenek aranybarnák lenni, akkor van kész.
A sütõlemezen hagyjuk hûlni, majd miután megszilárdult tegyük át hûlni tálcára.
Amikor kihûlt az összes keksz ízlés szerint díszíthetjük olvasztott csokoládéval és cukorgyöngyökkel.

















Folytats a blogon ... csillakonyha.blogspot.com/2014/01/mar...

sponsored links

Keres?s