Marcipános eperparfé roppanó csokoládéréteggel

2014-06-07

sponsored links


Már egy ideje foglalkoztatott a gondolat, hogy végre nekiállok parfét készíteni. Pedig nem ördöngösség, csak valahogy sosem jött össze, hogy pár perccel többet fordítsak rá, semmint hogy dobozba öntöm és kifagyasztom. Pedig megéri, és még csak kevergetni sem kell a fagyasztóból kivéve pár óránként, csak simán ott kell hagyni. Na, ez a nehéz. :D

Hogy marcipán került bele, az Sherpa barátném bazsalikomfagyijának köszönhetõ, bár azért olyan merész még nem vagyok, hogy fûszernövénnyel készítsek desszertet. Teljesen õszinte leszek, kóstoltam többször különféle csokoládékat, bonbonokat, és bár különlegesek voltak, én mégis inkább maradok a hagyományos ízeknél.Ne nevessetek ki, de nekem mindig gyerekkorom kanalas orvossága jut eszembe az ízükrõl. :D

Ami kell tehát:
1 adag házi, fõzött eperfagylalt
(a cukorból 50 g marcipánra cserélve, a forró masszába olvasztva)
100 g étcsokoládé

Annyi a különbség, hogy most csak az eper felét pürésítettem, a másik felét csak felkockáztam, így kevertem a fõzött alaphoz, majd a tejszínhabhoz.


Egy szögletes fémformát kibéleltem folpack fóliával. Jó trükk, ha nagyon enyhén, olajos kézzel elõtte átkenjük belülrõl, így szépen fel lehet simítani a fóliát, nem csúszkál, viszont könnyedén ki lehet borítani fagyás után.

A hab harmadát elsimítjuk benne, majd kiskanálról olvasztott étcsokit csorgatunk hosszában. Ne vigyük túlzásba (mint én), mert szeleteléskor bizony a csokoládé kõkemény, inkább roppanjon csak, mint törjön. :D

Jöhet a krém második harmada, megint csoki, végül a maradék krém. Ennyi. Fagyasztóban egy éjszaka alatt téglára fagy. :)

Tálcára borítva díszíthetjük eperrel, hogy csinosabb legyen, így tárolhatjuk is a fagyasztóban. Nálunk 3 napig tartott, szóval bõséges, két vékonyka szelet bõven kielégíti az édességvágyat, és kellõen hûsít.


Használjátok ki az eperszezont, utána pedig készítsétek el mindig az aktuális idénygyümölccsel, így mindig új finomság kerül az asztalra. :)

Dina világa a facebookon is elérhetõ, így biztosan nem maradsz le semmirõl! :)

Valamint minden édességet, desszertet kedvelõt várunk szeretettel szintén a facebookon, a DesszertSarok csoportban!

Folytats a blogon ... dinavilaga.blogspot.com/2014/06/marci...

sponsored links

Keres?s