MARCIPÁNOS KÓKUSZCSÓK

2014-06-06

sponsored links
















A csókok finomak, fõleg ha édesek... De ha még marcipán is van bennük, akkor egyszerûen csábítók lesznek. Néha vannak olyan pillanataim, amikor muszáj valami édeset behabzsolni. Persze nem sokat csak egy falásnyit, és akkor megnyugszik a lélek és a test is.... Pont erre való ez a finom kókuszos édesség. Kértek tõlem pár csókot....?


Hozzávalók: 3 db. tojás, 15 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 csipet só, 3 evõkanál tejpor, 3 evõkanál liszt, 25 dkg kókuszreszelék, 10 dkg nyers marcipán massza. 


A tojásokat tálba ütjük, hozzáadjuk a kétféle cukrot, a sót és addig keverjük habverõvel, amíg kissé elfehéredik és sûrû hab nem lesz belõle. Ez után hozzáadjuk a tejport, a lisztet, a kókuszt és a nagy lyukú reszelõn lereszelt marcipánt. Lazán összekeverjük, majd a masszát betesszük a hûtõbe 1/2 órára. Mikor lehûlt kissé, akkor vizes kézzel diónyi gombócokat pödrünk a masszából, amiket egy sütõpapírral bélelt tepsire rakosgatunk. A sütõt elõmelegítjük 175 C-ra, majd betesszük a gombócokat sülni. Mikor szép aranysárgára megsültek, akkor kivesszük és kihûtjük õket. Kávé, tea mellé kitûnõ kísérõ.










Folytats a blogon ... illeskriszkonyhaja.blogspot.com/2014/...

sponsored links

Keres?s