Maradékból lakomát! - Egy kis quiche - zöldséges és szép színes

2014-01-27

sponsored links


Sokat gondolkodtam ma, hogy mi legyen az ebéd. Aztán, mivel napok óta ettem volna valami tésztás sütiszerûséget, úgy gondoltam, hogy összekötöm a kellemest a hasznossal és egyúttal kipaterolom a maradék maréknyi zöldségeket a fagyasztóból, amik már önmagukban semmire sem lennének elegendõek, mindet összekeverem egy lábasban és quiche köntösbe öltöztetem. Ezt a francia pitét leginkább tavasszal, a spárgaszezonban szoktam készíteni, viszont most is kapóra jött az alaprecept, csak a beltartalmat cseréltem ki benne. 
Így több legyet is üthetünk egy csapásra: finom süti, minden maradék zöldséget fel lehet benne használni (akár megsütött, másnapos sütõtököt vagy maradék zöldköretet is) valamint - pont a fentiekbõl következõen - nagyobb mennyiségû zöldséggel láthatjuk el kicsi családunk szervezetét ezekben a vitaminszegény idõkben. Az már csak hab tortán, hogy ez is egyszerû és gyorsan elkészíthetõ recept, amiben semmi nem kötelezõ. Olyan jó ízû lett, hogy a hús nem is hiányzott belõle.

Hozzávalók a tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 1 tojás sárgája ...

Folytats a blogon ... receptmesek.blogspot.com/2014/01/mara...

sponsored links

Keres?s