MANGÓS-CITROMOS JÉGNYALÓKA

2014-06-12

sponsored links

















Meleg van... Mondhatni hõség. Ilyenkor a legjobb, egy jeges finomság. Gyümölcsös, fagyos, savanykás és nem utolsó sorban, egészséges. Mentes mindenféle adalék anyagtól és aromától. Csak a tiszta friss gyümölcs. Egyébként egy alternatíva, a tönkrement fagyi-gép miatt. illetve nem tudom, hogy tönkre ment-e, de a fagyi-gép tartálya napok óta nem tud megfagyni... Fogalmam sincs, hogy miért. Gondoltam, akkor elõ a fólia-hegesztõ géppel és lesz máshogy fagylalt. Lett. Rudacska alakban. Hogy örültek neki itthon! Már el is fogyott... Természetesen mangó helyett, bármilyen gyümölcsöt pürésíthetünk, kedvünk szerint.


Hozzávalók: 1 nagyobb érett mangó, 2 citrom, 2-3 evõkanál édesítõszer / cukor, méz, stb. /, 10 db vékony fólia tasak.


A mangót vékonyan meghámozzuk és a csontos magról levágjuk a gyümölcshúst. A nagyobb darabokra vágott mangót egy mélyebb tálba tesszük és botmixerrel pürésítjük. A citromokat alaposan kinyomkodjuk és az átszûrt levét a mangópüréhez adjuk. Ízlésünknek megfelelõen édesítjük. Ajánlatos édesebbre készíteni a gyümölcspürét, mert fagyott állapotában kissé veszít az édességébõl... A kész pürét, tölcsér segítségével a vékony, fóliahegesztõ által készített tasakokba adagoljuk. A tasakok végeit megcsomózzuk és máris mehetnek a rudacskák a mélyhûtõbe dermedni. 2-3 óra alatt teljesen megfagynak. A csomókat ollóval levágjuk és máris fogyaszthatjuk a kellemes hûsítõ gyümölcs fagyit.










Folytats a blogon ... illeskriszkonyhaja.blogspot.com/2014/...

sponsored links

Keres?s