Mangalicarolád édes-pikáns szósszal

2014-02-07

sponsored links

Múlt hétvégén ismét  Erdélyi Konyhás találkozót szerveztünk a Honor Villában, Ivóban. Mangalicás és vadhúsos ételeket készítettünk. Az alábbi fogást Jutka kolléganõmmel közösen fõztük, és örömünkre nagyon ízlett a társaságnak. Sertéshússal is el lehet készíteni, úgyis nagyon finom. Köszönet a sok finomságért, amit ott feldolgozhattunk és elfogyaszthattunk.

Mangalicarolád édes-pikáns szósszal

Hozzávalók: 8 nagy szelet hús (pld. a combrésze), 2-3 db csemegeuborka, 8 szelet császárszalonna, 1 nagy fej lila hagyma, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 evõkanál dijoni csípõs mustár (vagy tetszés szerint mehet több is bele), 2 evõkanál paradicsomszósz, zöldpetrezselyem aprítva, 5 -7 dl húslé (ha elfogy akkor forró vízzel pótoljuk), 1 db sárgarépa, 2 dl tejföl, fûszer tetszés szerint, egy kevés olaj; körethez: bármilyen tészta

Elkészítés: A hússzeleteket kiklopfoljuk, tetszés szerint fûszerezzük. A csemegeuborkát hosszában vékony szeletekre vágjuk, a lila hagymát szintén felszeleteljük. Minden hússzeletre fektetünk egy bacont, ráteszünk egy ? két szelet uborkát és két szelet hagymát. Szorosan feltekerjük és hústûvel összetûzzük. Kevés olajon mindegyik húst megpirítjuk, ezután kivesszük majd ebben az olajban a felaprított vöröshagymát megpároljuk. Amikor a hagyma üvegesre párolódott felöntjük forró húslével (csak óvatosan) és hozzáadjuk a megtisztított sárgarépát majd visszahelyezzük a húsroládokat. Idõközben, vigyázni kell és pótolni kell forró vízzel, ha nincs rajta már lé. Lefödve kis lángon egy órát pároljuk, majd a hústekercseket kiemeljük. A maradék pecsenyelébõl elkészítjük a szószt, a benne lévõ sárgarépát villával megtörjük. A lisztet egy kevés vízzel csomómentesre keverjük és hozzákavarjuk a tejfölt. Ezután a pecsenyelébe belerakjuk a mustárt, a paradicsomszószt, beleöntjük a tejfölös lisztet, megszórjuk zöldpetrezselyemmel, megsózzuk és összeforraljuk. Végül a hústekercseket visszahelyezzük a szószba.

 


Folytats a blogon ... ottisfoz.szhblog.ro/2014/02/07/15245/...

sponsored links

Keres?s