Mandulás kuglóf

2014-05-30

sponsored links

Imádom a kuglófot, fõleg azért, mert igazi békebeli meghittséget áraszt magából. Nincs is jobb úgy kezdeni egy õrült munkanapot, mint hogy lassan, kényelmesen elfalatozunk néhány szeletet ebbõl a finomságból, egy pohár tejjel, kakaóval vagy kávéval. Nem fogyókúrás, tudom étel, tudom. És? Az önmegtartóztatás nem az én mûfajom, ezért amikor új kuglófformát vettem, azonnal elkezdtem olyan recept után kutatni, amellyel felavathatom õkelmét. Hamar ráleltem erre a szépségre Gesztenyénél, nem haboztam sokat, belevágtam az elkészítésébe. Hamar megvan, és nagyon finom!

Mandulás kuglóf
Hozzávalók:
- 10 dkg puha vaj
- 15 dkg cukor
- 30 dkg liszt
- 10 dkg darált mandula
- 3 tojás
- 1 dl tejszín
- 1 tk vaníliakivonat (vagy egy vaníliarúd kikapargatott magjai)
- pár csepp mandulakivonat
- 1 cs sütõpor
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a vaníliakivonatot, a mandulakivonatot és vajat.
Egy külön tálban összekeverjük a lisztet, a sütõport és a mandulát, és a tojásos masszába dolgozzuk.
Kivajazunk és lisztezünk egy kuglófformát, beleöntjük a tésztát és 180 fokra elõmelegített sütõben kb. 45 perc alatt készre sütjük (tûpróba!). Hihetetlen, hogy ilyen kevés munkával milyen isteni finom reggelit/vacsorát lehet készíteni, nem?
Ha kihûlt, megszórjuk a tetejét porcukorral, szeleteljük és békésen elmajszolgatjuk reggelire vagy vacsorára.
Jó étvágyat!


Folytats a blogon ... gasztrobarath.blogspot.com/2014/05/ma...

sponsored links

Keres?s