Mandulás kocka csokival felturbózva

2014-04-08

sponsored links

 

Az egyik legegyszerûbb és legfinomabb nagyi-féle sütimet, a mandulás kockát már bemutattam egyszer itt a blogon. 

Most újra elkészítettem kicsit felturbózva: csokicseppeket is dobáltam a tésztába, amitõl még fokozódott a sütemény finomsága. Ezen kívül a cukrot a tésztában barna cukorra cseréltem, hogy kedvezõbbek legyenek a bûnözési adatok is. Az meg már csak "hab a tortán", hogy a nagypapámtól kapott, igazi, falusi nevelésû, kukoricától gömbölyödõ tyúkoktól származó tojásból készítettem, így gyönyörû, napsárga mázat kaptam a sütemény tetejére.
Gyönyörû! <3
 

Hozzávalók:
Tészta:
4db tojásfehérje
14dkg margarin
14dkg barna cukor
7dkg õrölt mandula
7dkg õrölt dió
7dkg liszt
Fél csomag sütõpor
5-6dkg csokicsepp vagy darabolt étcsokoládé  (elhagyható)
Máz:
4db tojássárgája
12dkg porcukor

A tésztához a fehérjéket kemény habbá vertem. A puha margarint habosra kevertem a cukorral és apránként hozzáadtam a dióval, mandulával, sütõporral elkevert lisztet. A fehérjehabot óvatosan beleforgattam a keverékbe és sütõpapírral bélelt tepsibe (22x35cm) öntöttem. 180 fokon negyed óra alatt készre sütöttem. Gyorsan kiborítottam a tepsibõl és lehúztam róla a sütõpapírt majd még forrón megkentem a következõ mázzal:
A mázhoz a tojássárgákat habosra kevertem a porcukorral. Egyenletesen rákentem a forró süteményre és így hagytam kihûlni. Hideg helyen még dermesztettem egy éjszakát és jöhetett is a falatozás!  

Folytats a blogon ... teller-cake.blogspot.com/2014/04/mand...

sponsored links

Keres?s