Mandulás csokoládé halmok

2014-02-02

sponsored links

Story

Tegnap elmentünk a Levendula csokoládézóba, nagy hévvel, hogy biztosan találni fogok valami nekem valót, ami mindenmentes, mert hát ugye oda jártunk forrócsokizni is. Viszont tegnap nagyon elkeseredtem, mert 3 fajta bonbont sikerült választanom, ami nem elégítheti ki egy csokifanatikus igényeit, de úgy voltam, majd a forrócsokival pótlom. Mikor kértem, a forrócsokit, közölték, hogy már nincs laktózmentesbe, mert mindig megromlott az ahhoz való alapanyag, mert alig keresik! 
Mélységesen felháborít, és itt nem erre a helyre haragszom, de a hozzáállás, hogy "ha kevesen vagytok, akkor le vagytok sajnálva, Ti inkább ne egyetek, vagy egyetek otthon"
Hát BOCSÁNAT, hogy én tejallergiás vagyok! Érdekes, hogy még mindig UFO-k vagyunk, pedig ma is a felnõtt lakosságnál kimutatott laktózérzékenyek aránya  felülrõl verik a 20%-ot!!!
Azt a felvilágosulatlanságot, amivel nap, mint nap találkozom teljesen felháborít, és kiábrándít!

..de nem dühöngök, inkább csinálok nektek nasit!

Hozzávalók


2 tábla jó minõségû étcsokoládé
10 dkg mandula apróra vágva, 
(vagy esetleg eleve pálcára vágva)
2 ek vaníliás kókuszvirágcukor
( vagy v. xilit)
nagy csipet himalája kristálysó
szóráshoz fahéj

Vízgõz felett felolvasztom a kockákra tört étcsokoládét, és hozzákeverem a kókuszvirágcukrot is. Ha elolvadt, beleteszem a mandulát, és elkeverem.
Zsírpapírt teszek egy tálcára és kis kupacokat halmozok a masszából rá két teáskanál segítségével, majd a tetejüket megszórom fahéjjal.
Hûtõbe teszem õket és hagyom kihûlni.

Egyáltalán nem nehéz recept, talán nem is merném receptnek nevezni, inkább csak ötletnek.. 
De nagyon fini :)

Tippek, tanácsok

Lehet bele bármit tenni, aszalt gyümölcsöt is, bármi más magot, vagy akár vegyesen is, lehet fûszerezni, vagy ami eszünkbe jut!

És hogy mivel?

Társasággal, vagy egyedül, könyv mellé, vagy filmezéshez ajánlom ;)



Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/blogspot/GwKe...

sponsored links

Keres?s