Mandulakrémes tiramisu (tojás nélkül)

2014-04-18

sponsored links

Egy könyû desszert is ölthet elegáns viseletet. Ezúttal a klasszikusnak számító tiramisut gondoltuk át, melynek egyik kedvenc magkrémünk, a mandulakrém szolgáltatja az alapját. A Donum Terrae felkérésére, mi ezzel a desszerttel készültünk a receptversenyre.


Hozzávalók:
  • 3 dl mandulatej
  • 5-6 púpozott teáskanál neszkávé
  • 1-2 kupak amaretto likõr
  • 2 dl habtejszín 
  • 500 g mascarpone
  • 80 g porcukor
  • 6-7 teáskanál mandulakrém + egy kicsi a tetejére
  • fél marék szeletelt mandula
  • 200 g babapiskóta

A mandulatejet felforraljuk, beletesszük a neszkávét, majd elkeverjük és hûlni hagyjuk. Ha kihûlt, akkor hozzáöntjük az amarettót. A szeletelt mandult száraz serpenyõben kissé megpirítjuk, majd egy késsel nagyjából összedaraboljuk. A mascarponét összekeverjük a porcukorral, a mandulakrémmel, és a mandulával. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáadjuk a mascarponés keverékhez. Egy kb. 15x20-as üvegtálba lerakjuk a babapiskóta felét egyenként úgy, hogy elõtte egy pillanatra a kávés tejbe forgattuk. Ezután rásimítjuk a mascarponés mandulakrém felét, majd jöhet a kávés piskóták másik fele, és végül a mandulakrém másik fele is. A tetejét egyenletesen elsimítjuk és márványmintát rajzolunk rá a mandulakrémbõl.

Tipp: A tetejére õrölt, vagy pírított szeletelt mandulát is szórhatunk.

Folytats a blogon ... green-tearoom.blogspot.com/2014/04/ma...

sponsored links

Keres?s