Majonézes lilakáposzta-saláta

2018-03-08

sponsored links

Volt itthon egy fej lila káposzta, és nem tudtam, hogy mit készítsek belõle. Végül egy nagyon egyszerû saláta lett a végeredmény, ami pompás köret sültekhez, húsokhoz, vagdaltakhoz. Minél tovább áll a hûtõben, annál jobban összeérnek az ízek. Egy jó tanács a készítéséhez: a káposzta szeletelésénél érdemes kesztyût húzni, mert annyira megfogja a kezünket, hogy sokáig lila lesz a bõrünk.
A recept megjelent a Kifõztük magazin márciusi számában is.
Hozzávalók 4 fõre:
*1 kisebb fej lila káposzta
*13 dkg majonéz
*5 dkg porcukor
*? tk só
*1/3 kk õrölt bors
*3 ek frissen facsart kezeletlen citrom leve
*2 ek almaecet
*0,5 dl tej

A majonézt simára keverjük a sóval, borssal, porcukorral, citromlével, almaecettel, tejjel. Beleforgatjuk az egész vékony csíkokra vágott lila káposztát. Pár órát, de még jobb, ha egy egész éjszakát a hûtõben pihentetjük, hogy az ízek jól összeérjenek. 

A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.



Folytats a blogon ... aranytepsi.blogspot.com/2018/03/majon...

sponsored links

Keres?s