Majonézes, fetás, tojásos, vadzöldséges gévagombasaláta medvehagymás, vajas komlóspárgával

2018-05-06

sponsored links

Gévagombás ételbõl az utóbbi idõszak talán legjobbika nekem ez a gévagombasaláta, sõt nem csak nekem, mire észbe kaptam, alig maradt belõle.


Elkészítés:

Vajas komlóspárga: Egy jó csokornyi komlóhajtást szedtem, amit egy szûrõtálba téve, lefedve, forró víz felett megpároltam. Tálalás elõtt ksi fokhagymával és medvehagyma zöld termésével együtt egy serpenyõben felolvasztott vajon átforgattam, picit sóztam, majd tálaláskor füstölt fetasajt kockákkal is megszórtam.

Majonézes gévagombasaláta: Tejfölbõl és majonézbõl, pici sóval, borssal, pici édesítéssel finom szószt kevertem. Úgy két tenyérnyi friss fiatal gévagombát apró kockákra vágtam, és sós, fokhagymás vajon alaposan lepirítottam, majd hagytam kihûlni. Csabaíre vérfüvet és podagrafüvet szedtem még, egy fél csokorral, és szedtem még az éppen termõre fordult medvehagyma zöld, puha terméskéibõl is. Mindezeket megmosva, apróra vágtam. A medvehagyma termés maradhat egyben is annyira jó ráharapni. Két tojást keményre fõztem, kihûtve azt is kockákra vágtam, és kockára vágtam még egy szeletnyi füstölt fetasajtot is. A gévagombát, a tojáskockákat a vadzöldségeket és fetát mind belekevertem a majonézes tejfölös szószba. Mennyei. Vajas komlósprárgával tálaltam.



Erdõkóstoló a Facebook-on még több tartalommal,



Folytats a blogon ... erdokostolo.blogspot.com/2018/05/majo...

sponsored links

Keres?s