Majonézes-tojásos õzgerinc

2014-01-01

sponsored links

A tavalyi õzgerincem nagy sikert aratott, így úgy gondoltam elkészítem az idén is, de úgy, hogy én is tudjak belõle enni.


Az idén tejtermék mentesen készült. Házi majonézzel és zabtejszínnel. Ha valakinek nem fér bele a zabtejszín sem, természetesen mûködik ugyanezzel az arányokkal kókusztejszínnel is, csak annak kicsit erõteljesebb íze van, ezért több majonézt kell bele tenni hozzá.


Hozzávalók:

200 ml házi majonéz (olívaolajjal), 1 tk. dijoni mustár, 1 tk. citromlé, 1 tk. eritrit, 1 tk só, 250 ml zabtejszín/kókusztejszín, 100 ml víz, 20 gr zselatin, 1 pár virsli, 1/2 uborka, 1 kaliforniai paprika, 5 db tojás

Elkészítés:

A tartármártáshoz a majonézt a mustárral, citromlével, eritrittel, sóval, kikeverjük, majd hozzáadjuk a kókusz/zabtejszínt. A virslit, az uborkát, a paprikát és a megfõzött tojásokat apróra vágjuk, majd hozzákeverjük a mártáshoz. A zselatint a vízzel kikeverjük, felfõzzük, majd a keverékhez adjuk. Õzgerincet folpackkal kibélelünk, beleöntjük a masszát, és hûtõben dermesztjük. Ha megdermedt felszeljük. 


Minden olvasómnak nagyon boldog új évet kívánok!




Folytats a blogon ... megfozlek.blogspot.com/2014/01/majone...

sponsored links

Keres?s