Majonézes saláták III.

2014-04-15

sponsored links

Sok hozzáfûznivalóm nincs ehhez az ételhez. Mivel a diétás étkezést igyekszem betartani, sokszor eszek salátát. A majonézbõl zsír- és szénhidrátszegényet fogyasztok, de ezt nem muszáj követni, aki nem akarja. A következõ összeállítás az egyik kedvencem, fõleg, hogy sajt is van benne. Én ezt ebédre ettem magában, de sült hús, hal vagy grillezett zöldség mellé kitûnõ kísérõ.

Gazdag majonézes saláta

DSC_3731s


Hozzávalók 4 fõre:

2 nagy burgonya

5 tojás

2 savanykás alma

20 dkg edami sajt

Fél chili

1 újhagyma

4 ek tejföl

3 ek majonéz

1 ek az ecetes uborka levébõl (vagy más savanyúságból)

2 csepp édesítõ

10 csepp citromlé

Só, fehér bors

Fél csokor petrezselyem



Az öntethez a tejfölt, majonézt, uborkalét, édesítõt, sót, fehér borsot és apróra vágott petrezselymet összekeverjük. Legyen egy kicsit sósabb az átlagnál, a burgonya fel fogja venni a sót.

A krumplit héjában, a tojást keményre fõzzük. Mikor kihûltek, 2 centis kockákra vágjuk. Így teszünk az almával és a sajttal is. A chilit és az újhagymát vékonyra karikázzuk (keveset félreteszünk a díszítéshez). Mindent összekeverünk az öntettel, esetleg hûtõben kicsit hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek.

DSC_3742s

DSC_3736s


Hasonló bejegyzések:





Majonézes saláták I.


DSC_3932s
Majonézes saláták II.


DSC_3456s
Majonézes krumpli I.


O
Királyi saláta




Folytats a blogon ... atetovaltlanykonyhaja.cafeblog.hu/201...

sponsored links

Keres?s