Majonézes, póréhagymás virslisaláta

2014-05-08

sponsored links

A póréhagymáról...
"Mivel alacsony energiatartalmú és nagy
mennyiségben tartalmaz sokféle vitamint
és ásványi anyagot,
anélkül színesíti táplálkozásunkat, hogy túl sok
kalóriához jutnánk elfogyasztásával.
Nem szabad megfeledkeznünk magas rosttartalmáról
és A-provitamin, C- és E-vitamin tartalmáról sem,
amelyek -antioxidánsként- védik sejtjeinket.
Hippokratész szerint
"a póréhagyma vízhajtó, könnyíti
az emésztést és megakadályozza a böfögést...".
A XX. század elején sikerült kivonni a
póréhagyma nedvébõl olyan mézgafajtákat,
amelyek gyógyítják a garat, a gége, a légcsõ,
valamint a hörgõk gyulladását, hiszen
köptetõként szolgálnak."
Hozzávalók:
-TARTÁRMÁRTÁS
-dijoni mustár
-citrom-, vagy lime-lé
-porcukor
-reszelt szerecsendió (jó sok :)
-tengeri só
-fehér bors
-tejföl (annyi mennyiség, amennyi a tartármártás)
-3 nagy méretû póréhagyma
-3 csomag (15 db) virsli (nyersen)
A póréhagyma legsötétebb zöld részét
(tehát sacc a felét) levágom, a fehér és
világoszöld részét használom csak fel;
folyó víz alatt alaposan átöblítem,
hosszában kettévágom és szeletelem
(vághatjuk karikára is);
besózom -nem kell sok rá, inkább
több idõt álljon!
Elkészítem a majonézt, majd a
tartármártást.
És egy kis szösszenet a történet közepébe;
az agg Rokontól kaptam tojásokat,
amiket összevetettem a boltival.
Az eredmény:
a bolti, L-es
a házi, 2XL-es   :)))))
Ennyi!
Szóval a virslit vékonyabb karikára
vágom, majd összekeverem a póré-
hagymával és a tartármártással.
Fogyasztás elõtt érdemes állni hagyni
egy pár órát a hûtõben, finomabb
úgy a végeredmény!




Folytats a blogon ... csontnelkul.blogspot.com/2014/05/majo...

sponsored links

Keres?s