Majonézes krumplikrém
sponsored links
Nagyon egyszerû ötlet, és nagyon ízletes. Fõtt krumpli maradékából is el lehet készíteni, és akkor máris megvan a reggeli kennivaló.
Majonézes krumplikrém
Hozzávalók: 4 darab krumpli, fél fej hagyma, 1 tojássárga, 2 dl olaj, 1 kávéskanál mustár, só, õrölt bors, citromlé ízlés szerint, 1-2 evõkanál tejföl.
Elkészítése: A krumplit héjában megfõzzük, meghámozzuk, majd kis lyukú reszelõn lereszeljük. Hûlni hagyjuk. A tojássárgából majonézet kavarunk, a mustár és az olaj fokozatos hozzácsurgatásával. A hagymát apróra vágjuk. Ezután belekavarjuk a citromlevet és a tejfölt, sózzuk, borsozzuk, majd a kihûlt krumplival és a hagymával összekavarjuk. Pirítóssal és friss paradicsommal rendkívül finom reggeli.