Majonézes csirkés szendvics édesköménnyel

2014-03-01

sponsored links


Vannak szemdvicsek, melyek különlegességük miatt akár luxus kategóriába is sorolhatóak. Ilyen például ez a szendvics is, remek hozzávalókból, kifinomult, harmónikus ízvilág.
Igaz ugyan, hogy van némi zsírtartalma a vaj, meg a majonéz miatt, úgyhogy diétázóknak nem ajánlanám.
Nagyon finom, akár vendégvárónak, vagy ünnepekre, svédasztalra is el tudnám képzelni.

Hozzávalók:

  • 12 szelet toast kenyér
  • 1 egész csirkemell filé
  • kb fél fej édeskömény
  • 150 g majonéz
  • 1 cikk fokhagyma
  • fél citrom reszelt héja
  • 1 evõkanál citromlé
  • 4 dkg vaj
  • 2 dkg vegyes olajos mag (napraforgó, tökmag, stb)
  • 2 evõkanál kókuszzsír (vagy olaj)
  • só, csirkefûszer

    Elkészítése:

    • A csirkemellet megmossuk, és hosszú, vékony csíkokra vágjuk. Megsózzuk, megszórjuk csirkehúshoz való vegyes fûszerrel, kézzel jól összeforgatjuk.
    • Egy serpenyõben, a zsiradékon néhány perc alatt megpároljuk, majd kiszedjük.
    • Az édesköményt megmossuk, és vékony szeletekre vágjuk. A magokat a serpenyõben enyhén megpirítjuk.
    • A majonézhez reszelt fokhagymát, citromhéjat, citromlevet, és egy kevés sót kavarunk, majd összekavarjuk a hússal, meg az édesköménnyel.
    • Megkenjük vajjal a kenyérszeleteket, ráhalmozunk a majonézes-húsos raguból, megszórjuk pirított magokkal, és beborítjuk egy másik kenyérszelettel.
    Tipp: Magok helyett diót is használhatunk, édeskömény helyett pedig szárzellerrel is remek.


    Folytats a blogon ... gergelyne.blogspot.com/2014/03/majone...

    sponsored links

    Keres?s