Magyaros palacsintabundában sült csirkemell

2014-04-30

sponsored links

Két korábbi nyeremény fûszercsomagból még bõven van itthon fûszerkeverék. Jó pár csomaggal már elajándékoztam, hisz hiába fõzök gyakran, nem tudom mind elhasználni. Gondolkodtam, hogy mit is ízesítsek velük. Szeretjük a bundás húsokat, ezért az egyik magyaros keveréket ebbe csempésztem bele. Sült krumplit és Tzatziki salátát kínáltam hozzá.


Hozzávalók 5 fõre:
  • 10 kisebb szelet csirkemell filé
  • só a fûszerezéshez
Bundához:
  • 6 púpos ek liszt (kb. 12 dkg)
  • 2 tojás
  • 1 csapott kk só
  • 1 púpos tk magyaros fûszerkeverék
  • kb. 1,2 dl tej
  • 6-7 dkg liszt a forgatáshoz
  • olaj bõven a sütéshez
A melleket alaposan megtisztítjuk és kiklopfoljuk. Meghintjük sóval.
A bundához a lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a fûszerkeveréket, a tojásokat és lassan elkezdjük kavarni. Folyamatosan adagoljuk hozzá a tejet. Annyit, hogy sûrû, csomómentes masszát kapjunk.
Olajat forrósítunk.
A husikat megforgatjuk a lisztben, majd a sûrû masszában. Hagyjuk kicsit lecsöpögni a felesleget, sõt egy kanállal kicsit le is húzhatjuk a husiról, mert különben nagyon vastag lesz a bunda.
Forró olajban, közepestõl picit kisebb lángon szép pirosra sütjük mindkét oldalukat.
Konyhai papírtörlõn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.
Érdemes a kisült husikat egy fedeles jénaiba vagy alufóliával lezárt edénybe tenni, így mire az utolsó darab is kisül, a többi meleg marad, és kicsit átgõzölõdik, a bunda is puha, omlós lesz.

Folytats a blogon ... aranytepsi.blogspot.com/2014/04/magya...

sponsored links

Keres?s