Magyaros-joghurtos öntetben sült csirkeszárny rizibizivel, krémfehér sajtos salátával

2014-05-23

sponsored links

Hozzávalók:
4 személyre:

8 db csirkeszárny
1 kis doboz natúr joghurt
1 ek. ketchup
1 ek. paprikakrém
3 gerezd fokhagyma
bors

2 ek. étolaj

Elkészítése:

Lehetõség szerint a joghurtos pácba már elõzõ este beletehetjük a csirkeszárnyakat, de ha ez nem lehetséges, frissen is finom. A csirkeszárnyakat besózzuk. A joghurtba belekeverjük a ketchupot, a paprikakrémet, az összenyomott fokhagymát és ízlés szerint frissen õrölt borsot.
Egy megfelelõ nagyságú tepsit kiolajozunk. A csirkeszárnyakat beletesszük és ráöntjük a joghurtos keveréket. (Ha elõzõ este készítjük, akkor egy edényben összekeverjük a csirkeszárnyakat a joghurtos keverékkel és jól lezárva - a fokhagyma miatt - betesszük a hûtõbe. Felhasználáskor az olajozástól folytatjuk:) Fóliával letakarjuk és 200 fokos sütõben sütjük kb. 1 órahosszat. Ekkor megnézzük, a húsokat megforgatjuk. Ha sok leve keletkezett, akkor fólia nélkül tesszük vissza és addig sütjük, amíg a leve elpárolog és a hús szép piros színt kap. Közben még lehet forgatni.
Rizibizivel és krémfehér sajtos salátával tálaltam.
A salátához felhasználtam tépkedett fejes salátát, uborkát, piros- és sárga paprikát, póréhagymát, újhagymát. Az öntetet, amihez kb. 3 ek. olivaolajat, borsot, sót, 1 citrom kifacsart levét, kakukkfû-leveleket, és kevés chilis mártást (jelen esetben Tabasco szószt) teszünk, majd jól összerázzuk. Tálalás elõtt kevéssel öntjük az elõkészített salátára, óvatosan összekeverjük, majd reszelünk rá krémfehér sajtot. Túlságosan sokat ne, vagy ha nagyon sajtosan szeretnénk, az öntetbõl hagyjuk ki a sót, mert a krémfehér sajt erõsen sós.
(Rózsaszirmokkal díszítettem az elkészített salátát.)

Folytats a blogon ... szolohegyimesekkonyhakmindennapok.blo...

sponsored links

Keres?s