Magyarország tortája 2014. - a Somlói revolúció

2014-08-12

sponsored links




A székesfehérvári Damniczki cukrászat Somlói revolúció címû tortája nyerte a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének versenyét, és kapta a Magyarország tortája kitüntetõ címet. 
Damniczki Balázs székesfehérvári cukrász  gyõztes tortájáról  a következõt mondta Auguszt E. József cukrász, a zsûri tagja "A Somlói revolúció valóban forradalmi torta, hiszen bár alapvetõen a somlói galuska ízével dolgozik, se kívül, se belül nem emlékeztet a magyar édességre."


Magyarország cukormentes tortáját idén is a Nándori cukrászat készítette Csokis kaland fantázianévvel, Ezt a versenyt a Egy Csepp Figyelem Alapítvány indította el 2012-ben.
A ?Csokis kaland? harmóniáját a könnyû csokoládéhab alapozza meg, amelyet a magyar meggybõl készült öntet finoman ellenpontoz. Ezt egészíti ki a hazai dió és mandula, a vékony marcipánréteg pedig eleganciát kölcsönöz a tortának, amely nem csupán a cukorbetegek választása lehet, hanem mindazoké, akik az ízek élvezete mellett tudatosan figyelnek az összetevõkre.



Az édességeket és a Szent István-napi kenyeret elõször augusztus 19-én és 20-án Budapesten a Magyar Ízek Utcáján kóstolhatja meg a nagyközönség





Folytats a blogon ... liviakonyhasarka.blogspot.com/2014/08...

sponsored links

Keres?s