Magic Burger egy évvel késõbb

2014-05-05

sponsored links

Egy évvel késõbb, mivel tavaly május elején nyitottak meg új helyükön a kocsit hátrahagyva immár egy lakóépület aljában lévõ üzlethelyiségben. Sokan kicsit talán temették az egészet, mivel egészen bátran a XI. kerület nem éppen legfrekventáltabb területére költöztek át. Erre remekül rácáfolt a Magic Burger csapata mikor õsszel bejelentették, a szekér olyan jól dübörög, hogy bizony bõvíteni fogják az éttermet.

Novembertõl nem kevesebb, mint 210 négyzetméteren várják az éhes vendégeket. Utolsó látogatásunk óta rengeteg újítást eszközöltek, a húspogácsát például már ízlésünk szerint kérhetjük rare-tól egészen well done-ig átsütve, pontosan 5 szintre osztva. Kialakítottak egy sarkot ahova a gyerkõcöket lehet lepattintani addig míg a kedves szülõk falatoznak. Az étlap is több ponton bõvült, sõt az egy évvel ezelõtti verzióval hasonlítva úgy tûnik mintha másik étteremben járnánk. Új fogások és új kiegészítõ lehetõségek hada jelent meg.

A bõvülésbõl adódóan több asztallal és jelentõsen nagyobb legénységgel dolgoznak, a kezdeti 3 fõ immár 12 fõre bõvült, ami egyértelmûen gyorsabb és gördülékenyebb kiszolgálást jelent. A tavalyi nyitásnál tapasztalt kissé sterilség teljesen eltûnt, remekül belakták a helyet, rengeteg tábla és kép került a falakra. A kihelyezett TV-k segítségével folyamatosan látjuk, hogy éppen melyik sorszámnál tart a rendelésfeldolgozás, apróság mégis egyszerre nyugtatja az embert és nem kell a személyzetnek sem állandóan ordibálnia a számokat.

Esztétikai megjelenés: Az alapelmélet, hogy mindenki szépen maga rakja össze a burgereit továbbra is él. Munkanap révén nem a zabáljam magam halálra vezérelv irányított, de így is végül egy korrekt szendvics jött össze. Szezámos buciban dupla marhahúspogácsa, hozzá pedig bacon, Cheddar sajt, sült tojás és jalapeno paprika. Zöldségre annyira nem gyúrtam rá, hisz úgyis jár hozzá jégsaláta, paradicsom, csemegeuborka és lilahagyma, azaz ennyi bõven elég. Amikor megláttam rájöttem, hogy nem ártott volna nagyobb bucival kérnem mert ez egy igazi felhõkarcoló amit átharapni lehetetlen. A széthullás ellen egy méretes hurkapálcikával védekeznek, amit azért nem árt kihúzni, én speciál pillanatok alatt kiszúrnám vele a saját szemem. A burger jól kirakja a kirakatba magát, vaskos húspogácsa melyen lágyan csordogál le az olvadt sajt. Egy jól átsütött bacon csík keresztben, melynek végei mindkét irányba kilógnak, hibátlan. A paprika a hús alá, a szósz pedig fölé kerül. Nem igazán lehet betelni a látvánnyal, egy igazi dög.

Pont: 10/10

Ízvilág: A zsemle meglepõen jól bírja a megpróbáltatásokat, félre ne értse valaki, nem száraz és kemény csak egyszerûen strapabíró és a szósztól sem ázik át túlságosan. A húspogácsa fûszerezése toplistás, a zöld fûszerdarabok valami zseniális élményt adnak a hús alapízéhez. A bacon ropogósra pirult és továbbra is vastag szeletekkel dolgoznak, nem papírvékony érezhetetlen példány az garantált. Ízre enyhén sós, semmi túlzás nincsen benne. A sajt ahogy ráolvadt a forró húspogácsára szemet gyönyörködtetõ látvány már önmagában is, de íz is hibátlannak bizonyul, enyhén fanyarkás. A jalapeno nem a legizmosabb példány amivel karrierem során találkoztam csíp nem vitás, de nem érzem úgy tõle magam, hogy a fejem nélkül kényelmesebb lenne. A tojás sült ezért nem kell tõle rettegni, hogy megindul a sárgájának folyása, ízre pedig meglepõ módon, de szerintem illik az összképbe. A zöldséges front nem tartogat további extra meglepetést, frissek és rendben vannak, ennyi. Szánom bánom, hogy a köretrõl megfeledkeztem pedig oda még extra pokol szósz is nagyon kívánkozott volna, sebaj legközelebb pótlom.

Pont: 9/10


Mennyiség: A 200 gramm hús egy ekkora buciba már extrém méretnek is számít, kulturált elfogyasztása pedig extrém sportnak. Egy munkatárs hasonló összeállítást kért nagy buciba, ott teljesen más képet mutat, aztán mindenki eldönti saját maga melyik a kedvérevaló, képet betettem arról is. Másfél csíknyi bacon elegendõ, de persze nem panaszkodnék ha kettõre kiegészülne, de ez apróság már csak talán. Zöldségbõl alapból egészen korrekt mennyiség kerül bele, több nem kéne semmiképpen sem mivel akkor eltakarná a húspogácsa és a sajt párosának szívdöglesztõ látványát. 4-5 karika jalapeno biztosan van benne, ennyit sikerült megszámolnom fogyasztás közben legalább. Szószból pont elég, nem áztatja el a zsemlét és száraz sem marad. Összességében bõven elég ebédre, határozottan jól laktam vele, ha ehhez jönne a köret akkor bizony a kollégák csak valamelyik sarokban találnának rám szundi közepette. Bõséges négy órás adag ez a dupla húsos, normál bucis verzió.

Pont: 9/10

Ár/érték: A burger 1530 forint mindennel együtt, amiért egy kiváló minõségû produktumot kapunk. Kicsit bánom, hogy nem próbálkoztam az újdonságaikkal, mint például a Philly Cheese Steak Sandwich egy jó csípõs szósszal borított körettel, na mindegy legalább van indok a következõ postra és látogatásra. Egy év alatt remekül belakták a helyet, az alapterület bõvítés pedig hatalmas elõrelépés akárhogy is nézzük. A minõségbõl mit sem engedtek az egy (több) év alatt, de talán ez az egyik alapfeltétele annak, hogy az élmezõnyhöz tartozzanak. Akik az elején féltek tõle, hogy a költözés betesz a Magic Burger csillagának azok nagyot tévedtek, a környezõ irodákból kiáramló bányásztömeg ebédidõben mindig megtömi az üzletet, nem igazán van üresjárat. Sikerült magam felcukkolnom annyira, hogy még a nyáron megcsináljam Steak Sandwich vagy Chili-dog-os új postot, szóval lesz még folytatás. Továbbra is nyugodt szívvel ajánlom a MB-t és annyira valójában nincs is kint a világvégén.

Pont: 9/10

(ha nem tudnád merre van a Magic Burger, akkor KLIKK IDE és segítünk!)

560true thumbnails under 315true true 800http://mitettemma.hu/wp-content/plugins/thethe-image-slider/style/skins/frame-black
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide1
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide3
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide4
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide5
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide6
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide7
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide8
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide9
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide10
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Folytats a blogon ... mitettemma.hu/magic-burger-egy-evvel-...

sponsored links

Keres?s