Madame Mallory és kis indiai konyhafõnöke

2014-08-11

sponsored links

madame.jpg

 

 

 Mindig okoz némi meglepetést, ha a filmadaptációt ismerve vesszük kézbe az eredeti mûvet. Én sem olvastam korábban, de az én szakácskönyvemet is kiadó Athenaeum 2010-es ajánlatában szerepelt Az élet ízei címû film alapjául szolgáló regény. Még nem tudtam elolvasni, de úgy tûnik, a készítõk Hassan életkorának megváltoztatásával próbáltak romantikát csempészni a filmbe, mivel a könyvben egy kamaszfiúról van szó. Minden esetre jó kis nyár végi olvasmánynak ígérkezik:

 

"Hasszan Hadzsi chef, a középkorú párizsi étteremtulajdonos életének története családja mumbai-i kifõzdéjében kezdõdött, melynek udvarában rotyogott a kadai, zsírpapíron sorakoztak a szamoszák, tandooriban sült a rák és a marinált padlizsán. Édesanyja halála után a hatalmas és lármás Hadzsi család, élükön az apával, aki tisztában lévén saját korlátaival, úgy dönt, hogy elmélyíti a világról való tudását: három használt Mercedesszel bejárja és végigeszi Európát. 


A sors a francia Lumiere városka határában szól közbe: autóik egy szolid panzió és egy üresen tátongó kastély elõtt robbannak le. A család hamarosan megnyitja indiai éttermét: a finom panzióval szemben egy hatalmas fa elefánt fogadja a vendégeket, s hindusztáni klasszikus zene üvölt sercegve a hevenyészett hangfalakból. 
Madame Mallory, a francia konyhamûvészet nagyasszonya, a panzió tulajdonosa és éttermének vezetõje kis híján szívrohamot kap, amikor felfedezi az ösztönös tehetséggel rendelkezõ tinédzser szakácsot az indiai étterem konyhájában.


A dörzsölt ám nagyszívû családfõ, Abbasz Hadzsi és a dölyfös francia szakácsasszony, Mme Mallory háborúja örökre meghatározza Hasszán életét."

 

Van egy kis örömhírem azoknak, akik nem nyertek jegyet a premier elõtti vetítésre: ezen a héten könyvet lehet nyerni. Játssz velünk a Facebookon!

 

 

 

 

 

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... ketcicakonyhaja.blog.hu/2014/08/11/ma...

sponsored links

Keres?s