Macaron

2014-04-09

sponsored links

Már Én is macaron lázban égek !

Hozzávalók:

-8 dkg tojásfehérje

-10 dkg cukor

-3,5 dkg víz

-10 dkg finomra darált mandula

-10 dkg porcukor

-10 dkg jó minõségû étcsoki

-2 dl tejszín

-1 kávéskanál tejszínes mogyoró-aroma

-3 evõkanál Nutella

-5 dkg vaj

-kevés ételfesték (ha szeretnénk)

Elkészítés:

A tojásfehérjéket 1 napig szobahõmérsékleten vagy pár napig a hûtõben pihentetjük.

A finomra darált mandulát és a porcukrot átszitáljuk. Összekeverjük, majd hozzáforgatjuk a tojásfehérje felét (csak úgy simán... össze fog állni, de majd a szirupos hab szépen fellazítja!)

A vízbõl és a 10 dkg cukorból szirupot fõzünk, amíg kb. 110 fokos nem lesz (nem hõmérõztem, ezért forrástól számított 4-5 percig fõztem még a szirupot).

Közben a tojásfehérje másik felébõl a 2,5 dkg cukorral félkemény habot verünk, ehhez csorgatjuk szép vékony sugárban folyamatos verés közben a forró cukorszirupot. Addig verjük, amíg ki nem hûl (kb. 10 perc). Hozzáforgatjuk a mandulás keverékhez.

6-os vagy 10-es csõvel ellátott habzsákból 50 forintos nagyságú halmokat nyomunk sütõpapírral borított sütõpapírra, majd pihentetés nélkül 150 fokra elõmelegített sütõben 13-15 percig sütjük. Ha megkocogtatjuk a tetejét és még lötyög, akkor süssük pár perccel tovább. A tepsin hagyjuk kihûlni.

Elkészítjük a ganache-t, amihez a tejszínt felforraljuk, majd a tûzrõl levéve hozzákeverjük a csokoládét, az aromát és a nutellát, majd a vajat is. Addig keverjük, amíg a krém csomómentesen be nem sûrûsödik.

Ezzel tapasztjuk össze a mandulás habcsókjainkat.
Kóstold meg TE is !


Folytats a blogon ... webfozom.blogspot.com/2014/04/macaron...

sponsored links

Keres?s