Macaron fagyi

2014-08-18

sponsored links

Kezdjük a hetet fagyival! Azt hiszem most már télen is fagyizni fogunk. :)
Az elmúlt pár napban nem volt túl sok idõm, ezért a Kifõztük magazinban megjelenõ receptjeimet tettem közzé, amik ráadásul nekem is ihletett adott a hétvégi fõzésnél. Nagy takarítás volt nálunk, és bevallom eléggé elfáradtunk. Tudjátok, ez az amikor kipakolunk mindent és természetesen ezzel együtt át is rendezzük a szekrényeket. A konyhában és a spájzban töltöttem a legtöbb idõt. Talán nem is véletlen van ez így. :) Fõzni nem nagyon volt idõm, de azért mégis készült egy-két jó fogás ez idõ alatt is. Gyorsan sikerült lekapnom, úgyhogy majd hamarosan jövök a receptekkel! Most pedig pihi van 3 napig, fagyizzunk!




Macaron fagyi
Hozzávalók (1 literhez):
Fagyi alaphoz:
3 dl 30%-os állati habtejszín
3 dl 2,8%-os tej
3 tojás sárgája
3 evõkanál cukor
1-2 evõkanál mandula likõr

Kakaós macaronhoz:
7 dkg tojás fehérje
5 dkg kristály cukor
5 dkg holland kakaó
10 dkg mandula liszt
13 dkg porcukor

Elkészítés:
A fagylalt gépet elõzõ nap mélyhûtõbe tesszük.
A fagyi alapot is érdemes egy nappal elõtte elkészíteni, így biztosan jól le tud hûlni. A tejszínt és a tejet felforraljuk. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral és a mandula likõrrel, majd kevés tejet teszünk hozzá és így öntjük a forró tejes keverékhez. Ezután alacsony lángon addig fõzzük, amíg be nem sûrûsödik. Miután kihûlt, hûtõbe tesszük legalább egy éjszakára.
A legjobb, ha a macaronokat is elõzõ nap már elkészítjük.
A macaronhoz a tojásfehérjét felverjük a kristály cukorral.
A mandula lisztet, a kakaót és a porcukrot jól elkeverjük, majd a felvert tojásfehérje habhoz szitáljuk. Fakanállal alaposan átforgatjuk, de vigyáznunk kell, nehogy nagyon összetörjön a hab, de levegõ buborékok sem lehetnek benne.
Habzsák segítségével sütõpapírra kb. 20 forintos nagyságú köröket nyomunk egymástól 3 cm távolságra. 45-50 percig hagyjuk száradni. 
Elõmelegített 150°C-os sütõbe 5-6 percig, majd enyhén nyitott ajtó mellett további 5 percig sütjük.
Másnap a fagyi alapot kihabosítjuk robot géppel. A macaronokat feldaraboljuk és a krémhez adjuk. A fagylalt gépet elindítjuk és beleöntjük a tartályba. 40 percig hagyjuk dolgozni. Ez idõ alatt a macaron teljesen összekeveredik a krémmel és egy-egy kis ropogós darabok maradnak benne. Egybõl fogyasztható vagy mélyhûtõbe fogyasztásig tárolandó.



Folytats a blogon ... koskacukor.blogspot.com/2014/08/macar...

sponsored links

Keres?s